Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπαχτσελί «σάλταρε» με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ στον Βαρθολομαίο αλλά δεν τολμά να τα βάλει με τον Εφκάν Μπασκάν

Ο Μπαχτσελί «σάλταρε» με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ στον Βαρθολομαίο αλλά δεν τολμά να τα βάλει με τον Εφκάν Μπασκάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γκρίζοι Λύκοι, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Εύξεινος Πόντος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πόντιοι, Τουρκία, Τραπεζούντα,

O Οικουμενικός Πατριάρχης πήγε στην Τραπεζούντα και ο Ελληνόφωνος επιχειρηματίας Εφκάν Μπασκάν του έκανε δώρο τη φανέλα της Τράμπζονσπορ με το όνομα «Οικουμενικός Πατριαρχης Βαρθολομαίος» τυπωμένο πάνω της.

Ο πρόεδρος του φασιστικού ακροδεξιού κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης (Γκρίζοι Λύκοι), Ντεβλέτ Μπαχτσελί φανερά ενοχλημένος σχολίασε την εν λόγω κίνηση.

«Οι προκλήσεις που γίνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ημέρες και οι δολιοφθορές που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης, δεν θα μπορέσουν να μας εκτρέψουν από τον δρόμο μας.

»Μία από αυτές τις προκλήσεις είναι το δώρο της φανέλας της Τραμπζονσπόρ με την επιγραφή “οικουμενικός” στον Ρωμιό Πατριάρχη τoυ Φαναρίου Βαρθολομαίο, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα για 9η φορά για να λειτουργία στη Μονή Σουμελά.

»Πέρα από σκανδαλώδη, αυτή η σπαρακτική πλοκή είναι μια πρόκληση με πολύ υψηλό τόνο υποκίνησης, καταστροφής και παρενόχλησης.

»Είναι προφανές ότι αυτό το αίσχος, που αποτελεί προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ μας και αυτόν τον σύλλογο, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία συνείδηση.

»Δεν υπάρχει Οικουμενικό ίδρυμα και περιγραφή θέσης εργασίας στην Τουρκία.

»Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ προέβλεπε ότι ο Ρωμιός Πατριάρχης του Φαναρίου δεν θα έπρεπε να ασχολείται με πολιτικές και διοικητικές υποθέσεις και να παρέχει πνευματικές υπηρεσίες στους ελληνορθόδοξους πολίτες μας στη χώρα μας, δεν θα έχει άλλη ιδιότητα παρά μόνο θρησκευτικός αξιωματούχος, υπό το Γραφείο του Περιφερειακού Κυβερνήτη Φατίχ», έγραψε ο ακροδεξιός Τούρκος.

Στην πραγματικότητα, ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν εξοργίστηκε επειδή αναγνωρίζει ότι πίσω από αυτή την κίνηση «κρύβονται» οι Έλληνες μουσουλμάνοι του Πόντου.

Αλλά, ως γνωστός θρασύδειλος ακροδεξιός, δεν τολμά να τα βάλει με τον Ελληνόφωνο επιχειρηματία Εφκάν Μπασκάν και τον ορκισμένο «στρατό» του, γι’ αυτό ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα και αναφέρεται στον τίτλο του «οικουμενικού».

Αν τολμάνε οι Γκρίζοι Λύκοι ας πάνε να ζητήσουν τον λόγο από τον Εφκάν Μπασκάν και τους δικούς του.

Σχετικά άρθρα