Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο νεοφιλελεύθερος Λίντνερ κατά της φορολόγησης των υπερκερδών εταιρειών σε καύσιμα και εμβόλια

Ο νεοφιλελεύθερος Λίντνερ κατά της φορολόγησης των υπερκερδών εταιρειών σε καύσιμα και εμβόλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), Ενέργεια, Κρίστιαν Λίντνερ, Όλαφ Σολτς, Ρόμπερτ Χάμπεκ, Φάρμακα, Φορολογία, Φορολογία Καυσίμων,

Κατά της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας τάσσεται ο νεοφιλελεύθερος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σολτς στη Γερμανία, Κρίστιαν Λίντνερ καθώς όπως υποστήριξε κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «παρέμβαση στις δυνάμεις της αγοράς».

«Για μένα, πολλά και πιθανώς όλα μιλούν εναντίον ενός ενδεχόμενου υπερβολικού φόρου επί των κερδών, όταν το σκέφτομαι προσεκτικά», δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντνερ των Φιλελεύθερων Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι παραδίδουμε το φορολογικό μας σύστημα στην αυθαιρεσία», δήλωσε στη σειρά καλοκαιρινών συνεντεύξεων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα με πολιτικούς.

Ο νεοφιλελεύθερος Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς υποστήριξε ότι και οι παραγωγοί εμβολίων δικαίως αποκομίζουν υψηλά κέρδη επειδή οι επιχειρηματικοί κίνδυνοι για την ανάπτυξη των σκευασμάτων ήταν υψηλοί.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι με την προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας να είναι περιορισμένη, οι υψηλότερες τιμές αποτελούν τη σωστή συνέπεια για να καθοδηγηθούν οι αντιδράσεις της αγοράς.

Δήλωσε παράλληλα ότι θα επιμείνει στη «σκληρή γραμμή» όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική, ώστε να μην ενισχυθεί περαιτέρω ο πληθωρισμός.

Σημειώνεται πάντως ότι άλλοι αξιωματούχοι του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας δεν συντάσσονται με τις απόψεις του Λίντνερ.

Ο ίδιος ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δηλώνει ότι η επιβολή έκτακτων φόρων αποτελεί μια πρόκληση, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ έχει επανειλημμένα απαιτήσει τα «αδικαιολόγητα και τυχαία κέρδη» να εξυπηρετούν την κοινωνία και όχι τα άτομα.

Σχετικά άρθρα