Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

BBC: Η Αγγλία σε ξηρασία – «Πρωτοφανής» κίνδυνος για πυρκαγιές – Οι Εργατικοί κατηγορούν τους δεξιούς για ανικανότητα

BBC: Η Αγγλία σε ξηρασία – «Πρωτοφανής» κίνδυνος για πυρκαγιές – Οι Εργατικοί κατηγορούν τους δεξιούς για ανικανότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγλία, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νερό,

Όλοι όσοι χρησιμοποιούν νερό πρέπει να το ξανασκεφτούν και να βεβαιωθούν ότι το χρησιμοποιούν με σύνεση, δήλωσε στο BBC ο πρόεδρος του οργανισμού που έχει δηλώσει ξηρασία σε όλη την Αγγλία.

«Πρέπει να ξανασκεφτούμε… και αυτό σημαίνει ότι όλοι, όχι μόνο οι ρυθμιστικές Αρχές και η κυβέρνηση», δήλωσε ο Χάρβεϊ Μπράντσοου, πρόεδρος της Εθνικής Ομάδας Ξηρασίας.

Είναι επίσης εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, η οποία έχει προειδοποιήσει ότι η ξηρασία μπορεί να διαρκέσει και το επόμενο έτος.

Η προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για υπερβολική ζέστη συνεχίζεται και την Κυριακή.

Ο κίτρινος συναγερμός καλύπτει τη νότια και κεντρική Αγγλία και τμήματα της Ουαλίας.

Προβλέπεται βροχή για τη Δευτέρα, αλλά ο οργανισμός λέει ότι απαιτούνται εβδομάδες βροχών για να αναπληρωθούν τα αποθέματα νερού.

Διαβάστε ακόμα: Σε πανικό οι Βρετανοί λόγω ξηρασίας – Και μετά έρχονται κατακλυσμιαίες πλημμύρες

Επίσημη ξηρασία κήρυξε την Παρασκευή σε οκτώ περιοχές της Αγγλίας η Εθνική Ομάδα Ξηρασίας, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της κυβέρνησης, των εταιρειών ύδρευσης, της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και άλλων.

Ο Τζον Κέρτιν, εκτελεστικός διευθυντής των τοπικών επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, είπε στο BBC «δεν είναι ένα κανονικό καλοκαίρι» και προειδοποίησε ότι η έλλειψη νερού θα είναι πρόβλημα για αρκετούς μήνες.

«Θα χρειαστούμε πιθανώς μέσες ή ελαφρώς πάνω από το μέσο όρο βροχοπτώσεις από αυτό το φθινόπωρο έως αυτόν τον χειμώνα για να μην βρεθούμε σε ξηρασία το επόμενο έτος», είπε.

Ο συνάδελφός του κ. Μπράντσοου είπε στο BBC Radio 4:

«Έχουμε αρκετό νερό για δημόσια παροχή (…) Έχουμε μια εξαιρετική σειρά συνθηκών που οδήγησαν σε αυτήν την ξηρασία και έχουμε όλοι την ευθύνη να δράσουμε τώρα τώρα, συμπεριλαμβανομένων και κυρίως των εταιρειών ύδρευσης.

»Περιμένουμε από τις εταιρείες ύδρευσης να περιορίσουν τις διαρροές, αναμένουμε από τις εταιρείες ύδρευσης να τοποθετήσουν περισσότερους σωλήνες για να συνδέσουν το δίκτυό τους».

Είπε ότι οι εταιρείες έπρεπε να κινηθούν «γρηγορότερα και πιο αποφασιστικά».

«Έχουμε δημιουργήσει επίσης ένα εθνικό πλαίσιο που λέει «αυτό είναι το νερό που θα χρειαστούμε σε 50 χρόνια και από εδώ μπορεί να προέρχεται», είπε.

«Μόλις έψαχνα τους τελευταίους 12 μήνες και σχεδόν κάθε μήνα είχαμε βροχοπτώσεις κάτω του μέσου όρου – χαμηλά επίπεδα ή εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα».

Είπε ότι η ομάδα βοηθά επίσης τους αγρότες, συμπεριλαμβανομένου του να φέρει σε επαφή όσους δεν χρησιμοποιούν όλο το νερό τους με αγρότες που το χρειάζονται.

«Αλλά η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει πολύ νερό τριγύρω», πρόσθεσε.

7.000 νοικοκυριά δίχως νερό στο Λονδίνο

Η εταιρεία ύδρευσης Thames Water ζήτησε συγγνώμη επειδή περίπου 7.000 νοικοκυριά στο Σάρρεϋ του Λονδίνου έμειναν με λίγο ή καθόλου νερό σε μια από τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου μετά από τεχνικά προβλήματα.

Η εταιρεία ύδρευσης μοίρασε εμφιαλωμένο νερό στους πολίτες, ενώ ορισμένοι καταναλωτές αρχίζουν να βλέπουν το νερό να επιστρέφει στα σπίτια τους μετά την έναρξη της διακοπής την Παρασκευή, αλλά η Thames Water είπε ότι η επίλυση του προβλήματος «δεν ήταν απλή».

Κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της Αγγλίας

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της Αγγλίας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, σύμφωνα με τον δείκτη σοβαρότητας της πυρκαγιάς της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με θερμές και ξηρές συνθήκες να δημιουργούν μια κατάσταση που έχει περιγραφεί ως «πρωτοφανής».

Οργή από τους Εργατικούς

Οι Εργατικοί [Σοσιαλιστές] κάλεσαν τη δεξιά κυβέρνηση να συγκαλέσει μια συνεδρίαση της επιτροπής πολιτικών έκτακτων περιστατικών για να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα νερού προστατεύονται εν μέσω της συνεχιζόμενης ξηρασίας.

Η αντιπρόεδρος Άντζελα Ράινερ κατηγόρησε τη δεξιά για «συντηρητική αδράνεια σχετικά με τις προειδοποιήσεις ξηρασίας».

«Αντί να παρέμβουν, οι υπουργοί αποκοιμήθηκαν στον μεσημεριανό ήλιο.

»Κάνουν διαλέξεις στο κοινό σχετικά με τη χρήση σωλήνων, αλλά πού είναι το σχέδιό τους για την προστασία του ζωτικού μας συστήματος ύδρευσης;».

Σχετικά άρθρα