Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποσωληνώθηκε ο Σαλμάν Ρούσντι – Μπόρεσε να μιλήσει

Αποσωληνώθηκε ο Σαλμάν Ρούσντι – Μπόρεσε να μιλήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Σαλμάν Ρούσντι,

Αποσωληνώθηκε ο Βρετανοαμερικανός συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο Ρούσντι αποσωληνώθηκε και μπόρεσε να μιλήσει το Σάββατο, επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε το θάρρος του συγγραφέα και εξέφρασε φρίκη για την επίθεση εναντίον του.

Ο συγγραφέας παραμένει στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, αλλά ο συνάδελφός του συγγραφέας Άατις Τασίρ έγραψε στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου ότι «είχε βγει από τον αναπνευστήρα και μιλούσε (και αστειευόταν)».

Ο ατζέντης του, Άντριου Γουάιλι, επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Προηγουμένως είχε αποκαλύψει ότι κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.

Νωρίτερα το Σάββατο, o ύποπτος για την επίθεση δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επίθεση σε μια σύντομη εμφάνιση στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι ο φερόμενος ως δράστης έλαβε μέτρα για να θέσει τον εαυτό του σε θέση να βλάψει τον Ρούσντι, λαμβάνοντας προκαταβολική άδεια για την εκδήλωση όπου μιλούσε ο συγγραφέας και έφθασε μια μέρα νωρίτερα με ψεύτικη ταυτότητα.

«Ήταν μια στοχευμένη, απρόκλητη, προσχεδιασμένη επίθεση στον κ. Ρούσντι», υποστήριξε ο Τζέισον Σμιντ.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τη «βάναυση επίθεση» που σημειώθηκε την Παρασκευή, κατά του Ρούσντι.

Σε δήλωσή του, χαιρέτισε τον Ρούσντι για την άρνησή του «να εκφοβιστεί ή να φιμωθεί» και είπε με τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν «μαζί με όλους τους Αμερικανούς και τους λαούς όλου του κόσμου να προσευχηθούν για την υγεία του και την ανάρρωσή του».

Σχετικά άρθρα