Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομπάνι: Φόβοι για επιδημία από τα πτώματα των τζιχαντιστών

Κομπάνι: Φόβοι για επιδημία από τα πτώματα των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Σύμφωνα με αξιωματούχους των Κούρδων στην Κομπάνι οι δυνάμεις του YPG (Κούρδοι αριστεροί αντάρτες) έχουν ανακαταλάβει πολλές συνοικίες της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, όπως τόνισε η Αϊσέ Εφέντη (Ayşe Efendi), “οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι από πτώματα τζιχαντιστών και πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον κίνδυνο μιας πιθανής επιδημίας”.

Η Αϊσέ Εφέντη τόνισε ότι το βράδυ της Πέμπτης πολλές συνοικίες της πόλης πέρασαν ξανά στον έλεγχο των Κούρδων μαχητών. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε νέα επίθεση και με ενισχύσεις, το μόνο που κατάφερε ήταν να υποστεί μεγάλες απώλειες.

Η δήλωση της Αϊσέ Εφέντη προς τους δημοσιογράφους αναφέρει ότι, “το YPG και το YPJ κατάφεραν μεγάλες απώλειες στο Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες ημέρες. Οι δρόμοι της Κομπάνι είναι γεμάτοι με πτώματα τζιχαντιστών και αυτό εγκυμονεί το ξέσπασμα επιδημίας. Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται σε δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή. Για αυτό το λόγο θέλουν να καταλάβουν το συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία (στα βόρεια της Κομπάνι) για να ανοίξουν διάδρομο (με την Τουρκία) για λογαριασμό τους. Προσπαθούν εδώ και 4 με 5 ημέρες να καταλάβουν το βόρειο συνοριακό πέρασμα. Αλλά δεν τα καταφέρνουν. Έχουν δεκάδες νεκρούς για αυτό και εξαπολύουν και επιθέσεις με χημικά αέρια”.

Σχολιάζοντας επίσης εάν αποδίδουν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, η Εφέντη δήλωσε: “Οι συμμαχικές δυνάμεις κατάφεραν και χτύπησαν στρατηγικά σημεία του Ισλαμικού Κράτους. Εάν αυτά τα χτυπήματα γίνουν ακόμα πιο αποδοτικά, τότε θα έχουμε περισσότερα αποτελέσματα”.

Η Αϊσέ Εφέντη απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Κούρδους να σπεύσουν να υπερασπιστούν την Κομπάνι: “Όλοι οι Κούρδοι και ιδιαίτερα εκείνοι του νότιου Κουρδιστάν (στα εδάφη της Συρίας) πρέπει να πολεμήσουν για την Κομπάνι. Εάν η Κομπάνι πέσει, όλο το Κουρδιστάν θα πέσει. Όλοι θα πρέπει να το γνωρίζουν και να το φοβούνται αυτό. Όλοι οι Κούρδοι σε Τουρκία και Ευρώπη πρέπει συνεχώς να διαδηλώνουν. Και η κουρδική νεολαία πρέπει να έρθει να πολεμήσει στην Κομπάνι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”.

Σχετικά άρθρα