Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Ελεύθεροι οι δύο Γερμανοί όμηροι των τζιχαντιστών

Ισλαμικό Κράτος: Ελεύθεροι οι δύο Γερμανοί όμηροι των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αμπού Σαγιάφ, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Τζιχαντιστές, Φιλιππίνες,

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Γερμανοί όμηροι των τζιχαντιστών στις Φιλιππίνες, αφού πρώτα η φανατική ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ που έχει ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος έλαβε τα λύτρα που είχε ζητήσει.

«Πριν από λίγα λεπτά, απελευθερώσαμε τους δύο Γερμανούς», ανέφερε ο Αμπού Ράμι, ο εκπρόσωπος της Αμπού Σαγιάφ. «Λάβαμε τα λύτρα, ούτε ένα σεντάβο λιγότερο απ’ όσα ζητούσαμε», πρόσθεσε στη δήλωση που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό DXRZ της Ζαμποάνγκα Σίτι, στον οποίο συνηθίζουν να κάνουν ανακοινώσεις οι αντάρτες.

Οι δύο Γερμανοί είχαν αιχμαλωτιστεί τον περασμένο Απρίλιο, όταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα ενώ κατευθυνόταν από το Παλαουάν των δυτικών Φιλιππίνων στο Σάμπαχ της Μαλαισίας.

Οι αντάρτες ζητούσαν λύτρα ύψους 250 εκατομμυρίων πέσο (περίπου 5,6 εκ. δολάρια) και επιπροσθέτως να σταματήσει το Βερολίνο να υποστηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία. Απειλούσαν μάλιστα ότι θα σκότωναν έναν από τους ομήρους σήμερα το απόγευμα.

Ο στρατός και η κυβέρνηση των Φιλιππίνων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την απελευθέρωση των δύο Γερμανών.

Σχετικά άρθρα