Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα ζητούν Βρετανοί βουλευτές

Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα ζητούν Βρετανοί βουλευτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Βρετανικό Μουσείο, Γλυπτά Παρθενώνα Βρετανικό Μουσείο, Ηνωμένο Βασίλειο,

Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα εισηγούνται στο Κοινοβούλιο Βρετανοί βουλευτές, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ντροπή της Βρετανίας» και «κλοπή από τον ελληνικό λαό».

«Είναι γεγονός στο κατά τ’ άλλα εξαιρετικό Βρετανικό Μουσείο παρελαύνουν κλεμμένοι θησαυροί. Αυτό αποτελεί ντροπή για τη χώρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να λειτουργήσει ως αρωγός για να επιστραφούν στην Αθήνα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα» αναφέρει ο βουλευτής Τζορτζ Άντριου από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Πολιτισμού.

«Στην Ελλάδα είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα, γεγονός που ενδεχομένως να βελτιώσει και τις σχέσεις των δύο χωρών» ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο Τζέρεμι Κόρμπιν από την παράταξη των Εργατικών.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Πολιτισμού, Έλεν Γκραντ, αρκέστηκε να απαντήσει ότι οι προτάσεις θα ληφθούν υπόψη και «θα απαντήσουμε εν καιρώ» επαναλαμβάνοντας πάντως ότι «τα γλυπτά ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι και μάλιστα δωρεάν».

Σχετικά άρθρα