Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Οι τζιχαντιστές έχουν πλέον και πολεμική αεροπορία

Ισλαμικό Κράτος: Οι τζιχαντιστές έχουν πλέον και πολεμική αεροπορία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροσκάφος, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Τρία μαχητικά αεροσκάφη του συριακού στρατού έχουν στην κατοχή τους πρώην ιρακινοί αξιωματούχοι, που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και εκπαιδεύουν με αυτά τζιχαντιστές, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.

Πλέον, το Ισλαμικό Κράτος αναμένεται να εντείνει την ισχύ των επιθέσεών του, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που έχει στη διάθεσή του αεροπορική κάλυψη, έστω και με αυτά τα τρία αεροπλάνα, τα οποίο εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν στην πολιορκία της Βαγδάτης, όπου έχει στραφεί όλο το ενδιαφέρον.

Οι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται σε μαχητικά τύπου MiG-21 ή 23 στο στρατιωτικό αεροδόμιο αλ Τζαράχ στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας.

Δεν είναι σαφές αν τα μαχητικά φέρουν οπλισμό ή αν οι πιλότοι είναι σε θέση να πετάξουν για μεγαλύτερες αποστάσεις με τα αεροπλάνα αυτά, όπως σημειώνει το Reuters.

«Διαθέτουν εκπαιδευτές, ιρακινούς αξιωματικούς που ήταν πιλότοι του πρώην προέδρου του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν. Κάτοικοι είδαν τις πτήσεις, απογειώθηκαν πολλές φορές από το αεροδρόμιο», είπε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με την οργάνωση η οποία εδρεύει στη Βρετανία, κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι τουλάχιστον ένα τέτοιου τύπου πολεμικό αεροσκάφος εθεάθη στην περιοχή να πετάει σε χαμηλό ύψος.

Η περιοχή ανατολικά της πόλης του Χαλεπίου είναι μία από τις κυριότερες βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η οργάνωση έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα εδαφών στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ.

Σχετικά άρθρα