Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νάνσι Πελόζι: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τη δέσμευσή μας στην Ταϊβάν»

Νάνσι Πελόζι: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τη δέσμευσή μας στην Ταϊβάν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Νάνσι Πελόσι, Ταϊβάν,

Η επίσκεψη στην Ταϊβάν έγινε για να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα την εγκαταλείψουμε ήταν το «αδιαμφισβήτητο μήνυμα» της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στη συνάντησή της με την πρόεδρο της αυτοδιοικούμενης περιοχής Τσάι Ινγκ Γουέν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο προεδρικό γραφείο στην Ταπέι, στην Πελόζι απονεμήθηκε ένα βραβείο από την πρόεδρο εκ μέρους του Κογκρέσου, το «Order of Propitious Clouds with Special Grand Cordon», το οποίο- όπως είπε- είναι «σύμβολο της πολύτιμης φιλίας μας».

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τη δέσμευσή μας στην Ταϊβάν.

»Είμαστε περήφανοι για τη διαρκή φιλία μας», είπε χαρακτηριστικά η Πελόζι, προσθέτοντας:

«Η αποφασιστικότητα της Αμερικής να διατηρήσει τη δημοκρατία εδώ στην Ταϊβάν και σε όλο τον κόσμο παραμένει σιδερένια».

«Η ιστορία της Ταϊβάν αποτελεί έμπνευση για όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την ελευθερία», συνέχισε η Πελόζι.

«Η Ταϊβάν υπήρξε ένα νησί ανθεκτικότητας στον κόσμο.

»Τώρα περισσότερο από ποτέ, η αλληλεγγύη της Αμερικής με την Ταϊβάν είναι ζωτικής σημασίας, και αυτό είναι το μήνυμα που φέρνουμε εδώ σήμερα».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ Γουέν στις δηλώσεις της τόνισε πώς η περιοχή ενισχύει τις αμυντικές της ικανότητες και θα «κρατήσει τη γραμμή άμυνας» για τις δημοκρατίες στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ είναι ο θεμέλιος εταίρος ασφαλείας για πολλές φιλελεύθερες χώρες στην Ασία-Ειρηνικό από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αφού ευχαρίστησε την Πελόζι, την οποία αποκάλεσε «από τους πιο αφοσιωμένουςς φίλους της Ταϊβάν», αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως είπε, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κάνει την ασφάλεια στα στενά της Ταϊβάν επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής.

«Οι επιθέσεις κατά της δημοκρατικής Ταϊβάν θα είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην ασφάλεια ολόκληρου του Ινδο-Ειρηνικού», είπε.

«Η Ταϊβάν δεν θα υποχωρήσει. Θα υποστηρίξουμε σταθερά την εθνική μας κυριαρχία και θα συνεχίσουμε να κρατάμε τη γραμμή άμυνας για την παγκόσμια ασφάλειά μας», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα