Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρία Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ «αποσταθεροποιούν τον κόσμο»

Μαρία Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ «αποσταθεροποιούν τον κόσμο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Μαρία Ζαχάροβα, Νάνσι Πελόσι, Ρωσία, Ταϊβάν,

Η Ρωσία κατηγόρησε την Τρίτη τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «αποσταθεροποιούν τον κόσμο» προκαλώντας εντάσεις γύρω από την Ταϊβάν, όπου η πιθανή επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι εξοργίζει το Πεκίνο.

«Η Ουάσιγκτον αποσταθεροποιεί τον κόσμο.

»Ούτε μια σύγκρουση δεν διευθετήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά πολλές προκλήθηκαν», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μέσω Telegram.

Η Νάνσι Πελόζι έχει ξεκινήσει μια περιοδεία σε πολλές ασιατικές χώρες αυτή την εβδομάδα, ενώ πλέον είναι πιθανό να επισκεφθεί και την Ταϊβάν, αυξάνοντας τις εντάσεις στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Κινέζοι σχολιαστές καλούν τον στρατό να καταρρίψει το αεροπλάνο της προέδρου της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, εάν εκείνη πετάξει στην Ταϊβάν.

Ο κινεζικός στρατός (PLA) απειλεί να το κάνει, ανακοινώνοντας ότι από νωρίς το πρωί έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Ταϊβάν μαχητικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η επίσκεψη κινδυνεύει να σημαδέψει βαθιά τις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Άλλωστε συνοδεύτηκε από μια έντονη συζήτηση εντός της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ακόμη και ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να έχει διαφωνήσει καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει μια διπλωματική και στρατιωτική κλιμάκωση με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα