Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η μάχη της Κομπάνι – 32 λεπτά βίντεο από την πολιορκία

Η μάχη της Κομπάνι – 32 λεπτά βίντεο από την πολιορκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η πολιορκία της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου. Και αναδείχθηκε στη μάχη που έστρεψε τα βλέμματα όλου του κόσμου στη Συρία, αλλά και στον αγώνα ανεξαρτησίας που διεξάγουν οι Κούρδοι μαχητές, γυναίκες και άνδρες, για να αποκτήσουν επιτέλους μια δική τους πατρίδα.

Η πολιορκία της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος ήταν επίσης και η μάχη που έριξε τους “φερετζέδες” της Τουρκίας που παρίστανε τη σύμμαχο της Δύσης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Αποδείχθηκε και θα συνεχίζει να αποδεικνύεται, ότι το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν είναι σύμμαχος, υποστηρικτής και ίσως και υποκινητής των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η πολιορκία της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος επίσης ανέδειξε και το μέγα ζήτημα της τουρκικής κατοχής σε εδάφη Κούρδων, Ασσυρίων, Αραμαίων και άλλων αρχαίων αυτοχθόνων λαών.

Τέλος, η πολιορκία της Κομπάνι ανέδειξε και την προαιώνια σύγκρουση μεταξύ της πατριωτικής αριστεράς και των δυνάμεων της βαρβαρότητας, της θεοκρατίας και του ιμπεριαλισμού. Οι Κούρδοι αντάρτες του YPG ανήκουν στη λεγόμενη πατριωτική αριστερά (μαοϊκοί) που αγωνίζονται όχι μόνο για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία αλλά και για εθνική ανεξαρτησία.

Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει πλάνα μοναδικά και ντοκουμέντα από την πολιορκία της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος. Στα 32 του λεπτά δείχνει τον ηρωικό αγώνα τον Κούρδων, γυναικών και ανδρών, απέναντι στις ορδές της βαρβαρότητας:

Σχετικά άρθρα