Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση με όλμους δέχθηκε το Τουρκικό Προξενείο στη Μοσούλη του Ιράκ

Επίθεση με όλμους δέχθηκε το Τουρκικό Προξενείο στη Μοσούλη του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ιράκ, Μοσούλη, Νινευή, Τουρκία, Τουρκικό Προξενείο,

Το γενικό προξενείο της Τουρκίας στην πόλη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ δέχτηκε επίθεση νωρίς στις 27 Ιουλίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα, ανέφερε σε γραπτή δήλωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Βλήματα όλμου έπεσαν κοντά στο κτίριο, είπε ένας αξιωματούχος.

«Καταδικάζουμε αυτή την επίθεση… με τον πιο έντονο τρόπο και αναμένουμε οι υπεύθυνοι να προσαχθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο επεσήμανε ότι η επίθεση συνέπεσε με μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των ιρακινών Αρχών, για να συζητηθεί μια επίθεση στο βόρειο Ιράκ την περασμένη εβδομάδα «σε μια περίοδο που η χώρα μας [Τουρκία] κατηγορήθηκε άδικα και στοχοποιήθηκε».

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν σε επίθεση σε ορεινό θέρετρο στην επαρχία Ντοχούκ του βόρειου Ιράκ την περασμένη εβδομάδα.

Η Τουρκία απέρριψε τους ισχυρισμούς Ιρακινών αξιωματούχων και ιρακινών κρατικών μέσων ενημέρωσης ότι πραγματοποίησε την επίθεση.

Η Τουρκία πραγματοποιεί τακτικά αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και έχει στείλει κομάντος για να υποστηρίξει τις επιθέσεις της εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) που εδρεύει στο ιρακινό Κουρδιστάν.

«Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την έκκλησή μας προς τις ιρακινές Αρχές να επικεντρωθούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να βάλουν τέλος στην τρομοκρατική παρουσία στο έδαφός τους», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επικαλέστηκε τον Τούρκο εκπρόσωπο στα Ηνωμένα Έθνη Öncü Keçeli, ο οποίος δήλωσε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι πολλά βλήματα όλμων έπεσαν κοντά στο προξενείο καθώς συνεδρίαζαν.

Σύμφωνα με δύο πηγές ασφαλείας, τέσσερα βλήματα όλμου προσγειώθηκαν στην περίμετρο των εγκαταστάσεων του προξενείου νωρίς στις 27 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα