Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος έχει ενδείξεις για το που θα τρυπήσει το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Η Κύπρος έχει ενδείξεις για το που θα τρυπήσει το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ερσίν Τατάρ, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Στενά παρακολουθούν οι αρμόδιοι τις νέες εξαγγελίες της Άγκυρας για παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ, η Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου.

Η ίδια ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις για το σημείο στο οποίο θα δραστηριοποιηθεί παράνομα το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», ενώ παράλληλα, διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε να τύχουν καταδίκης οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Αναφερόμενη στην υψηλή ζήτηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η κυρία Πηλείδου απέδωσε το γεγονός στις αυξημένες τιμές ενέργειες, καθώς και στην ενισχυμένη χορηγία που δίδεται από το κράτος.

Είπε, ακόμη, ότι έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων για το σχέδιο «Εξοικονομώ και αναβαθμίζω», προσθέτοντας πως μέχρι το τέλος του έτους θα επαναπροκηρυχθεί.

Στις 9 Αυγούστου θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Μερσίνης το τουρκικό γεωτρύπανο Abdulhamid Han για να ξεκινήσει «αποστολή στη Μεσόγειο», σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ. Την είδηση μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Σήμερα ο κατοχικός ηγέτης Ερσιν Τατάρ πήγε με πλοίο από την κατεχόμενη Κερύνεια στην Μερσίνα όπου «επιθεώρησε» το τουρκικό ερευνητικό.

Ο Τατάρ ανάρτησε φωτογραφίες του μπροστά στο γεωτρύπανο, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη, προμηνύεται «θερμός» ο Αύγουστος στη Μεσόγειο.

Ενώ το προηγούμενο διάστημα η τουρκική κυβέρνηση είχε διαμηνύσει πως αυτό θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, το βράδυ της Τρίτης έδωσε ακριβή ημερομηνία.

Στις 6 Ιουλίου το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας είχε γνωστοποιήσει με ανακοίνωση του ότι το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», θα ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή στις αρχές Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα