Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Απαράδεκτη η Τουρκία για παραβίαση κυπριακής ΑΟΖ

Πούτιν: Απαράδεκτη η Τουρκία για παραβίαση κυπριακής ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βλάντιμιρ Πούτιν, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ρωσία, Τουρκία,

“Απαράδεκτη η όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας” είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στην Τουρκία και την κυπριακή ΑΟΖ, σε συνομιλία που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της, αλλά και το θέμα της λύσης του Κυπριακού.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου, που παρέθεσε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής Ασίας -Ευρώπης, στο Μιλάνο έγινε συζήτηση “επί μακρόν σε μια φιλικότατη και εγκάρδια ατμόσφαιρα”.

Η συζήτηση των δύο ηγετών αφορούσε όλο φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ρωσίας, τις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, καθώς, επίσης, και την παρούσα φάση του Κυπριακού με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με αφορμή την τουρκική οδηγία αναφορικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο ηγέτες, καταλήγει η δήλωση, συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και, αναλόγως των εξελίξεων, να διευθετηθούν επισκέψεις εκατέρωθεν.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι η συνάντηση Πούτιν – Αναστασιάδη που ήταν να γίνει την Παρασκευή δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σχετικά άρθρα