Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον «χαβά» του ο Ερντογάν: Απειλές για τα ελληνικά νησιά και επίθεση σε Μητσοτάκη

Τον «χαβά» του ο Ερντογάν: Απειλές για τα ελληνικά νησιά και επίθεση σε Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Νησιά, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νησιά Αιγαίου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συνθήκη της Λωζάνης, Συνθήκη των Παρισίων, Τουρκία,

Ευθείες απειλές για τα ελληνικά νησιά εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο τουρκικό κανάλι TRT το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αρχικά αμφισβήτησε την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου και εν συνεχεία εξαπέλυσε επίθεση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι ο Κυριάκο Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία των ελληνικών νησιών δόθηκε υπό τον όρο να παραμείνουν σε μη στρατιωτικό καθεστώς και επεσήμανε ότι σύντομα θα το μάθει.

Στη συνέχεια μάλιστα πρόσθεσε ότι η Αθήνα, παραβιάζει με τις κινήσεις της τόσο τη Συνθήκη της Λωζάνης, όσο και εκείνη των Παρισίων.

Μιλώντας για τη συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και για την επίσκεψη και την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο, εξαπέλυσε ακόμα μία προσωπική επίθεση.

«Του είπα, “Έλα, να φάμε” πριν από περίπου 1,5 μήνα. Είχαμε δείπνο με τον Μητσοτάκη.

»Του είπα “ας μην φέρνουμε από εδώ και πέρα τρίτη χώρα, ας στήσουμε μια απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε”.

»Μετά πήγε στις ΗΠΑ ενώ παρόμοια πράγματα έκανε και στο Νταβός.

»Μετά σηκώθηκε και κατηγόρησε την Τουρκία.

»Είμαι πολιτικός, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω ισχυρά δεδομένα που να μπορώ να πω στους ανθρώπους μου».

Εν συνεχεία επιτέθηκε ξανά στην Ελλάδα για αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στο έδαφός της και υπονόησε ότι θα υπάρξουν και νέες στα ελληνικά νησιά με αφορμή τον πόλεμο στην Ρωσία.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μην αγοράζει η Τουρκία οπλικά συστήματα και αεροπλάνα από άλλες συμμαχικές χώρες στο ΝΑΤΟ, όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

Για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, προχώρησε σε «διευκρινήσεις» τονίζοντας ότι δεν θα κάνει άλλες παραχωρήσεις η Τουρκία γιατί η Σουηδία υποθάλπει τρομοκράτες.

Σχετικά άρθρα