Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει φυσικό αέριο από τη Νιγηρία για να αντικαταστήσει το ρωσικό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει φυσικό αέριο από τη Νιγηρία για να αντικαταστήσει το ρωσικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Νιγηρία, Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), Φυσικό Αέριο,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά πρόσθετες προμήθειες φυσικού αερίου από τη Νιγηρία καθώς οι χώρες της ΕΕ προετοιμάζεται για πιθανές περικοπές ρωσικού φυσικού αερίου, δήλωσε ο Μάθιου Μπάλντουιν, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Μπάλντουιν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις αυτή την εβδομάδα από τη Νιγηρία, όπου είχε συναντήσεις με αξιωματούχους της χώρας, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Αφρικής.

Στον Μπάλντουιν ειπώθηκε ότι η Νιγηρία βελτιώνει την ασφάλεια στο Δέλτα του Νίγηρα και σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τον αγωγό «Trans Niger» μετά τον Αύγουστο, ο οποίος θα απέφερε περισσότερες εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η ΕΕ εισάγει το 14% των συνολικών της προμηθειών LNG από τη Νιγηρία και υπάρχει πιθανότητα να υπερδιπλασιαστεί αυτό, δήλωσε ο Μπάλντουιν τηλεφωνικά στο Reuters.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νιγηρία περιορίζεται από κλοπές και βανδαλισμούς αγωγών, αφήνοντας τον τερματικό σταθμό της παραγωγού φυσικού αερίου Nigeria LNG Ltd στο Bonny Island να λειτουργεί με δυναμικότητα 60%.

«Εάν καταφέρουμε να φτάσουμε σε ποσοστό πέραν του 80%, σε εκείνο το σημείο, μπορεί να υπάρχει επιπλέον LNG που θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο για spot φορτία που θα έρθουν στην Ευρώπη», είπε ο Μπάλντουιν.

«Αυτοί (οι αξιωματούχοι της Νιγηρίας) μας είπαν:

«Ελάτε να μας μιλήσετε ξανά στα τέλη Αυγούστου γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να σημειώσουμε πραγματική πρόοδο σε αυτό».

Η Nigeria NLG ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία NNPC Ltd, τη Shell, την TotalEnergies και την Eni.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τετάρτη ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου κατά 15% από τον Αύγουστο έως τον Μάρτιο.

Ο στόχος θα ήταν αρχικά εθελοντικός, αλλά θα γινόταν υποχρεωτικός εάν η Επιτροπή κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πέρυσι, η Νιγηρία εξήγαγε 23 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου στην ΕΕ, αλλά ο αριθμός μειώνεται με τα χρόνια.

Το 2018 το μπλοκ αγόρασε 36 bcm LNG από τη Νιγηρία, είπε ο Μπάλντουιν.

Σχετικά άρθρα