Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανναλένα Μπέρμποκ: «Πρόκληση για το ΝΑΤΟ» η φωτογραφία του Ερντογάν με Πούτιν και Ραϊσί

Ανναλένα Μπέρμποκ: «Πρόκληση για το ΝΑΤΟ» η φωτογραφία του Ερντογάν με Πούτιν και Ραϊσί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανναλένα Μπέρμποκ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Γερμανία, Εμπραχίμ Ραϊσί, Ιράν, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη φωτογραφία του με τους Βλαντιμίρ Πούτιν και Εμπραχίμ Ραϊσί.

Η επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε τη δήλωση κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στην Bild, που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου.

Σύμφωνα με αυτήν, η συμπεριφορά του Ερντογάν αποτελεί «πρόκληση για το ΝΑΤΟ».

«Το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σε αυτή τη φωτογραφία είναι μια πρόκληση, τουλάχιστον», τόνισε.

Η Μπέρμποκ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία, ως μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Ως εκ τούτου, για μένα, αυτή η φωτογραφία είναι ακατανόητη ακριβώς από τη σκοπιά ενός μέλους του ΝΑΤΟ», είπε η επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, χρειάστηκε να δικαιολογηθεί, απαντώντας στο ερώτημα γιατί η ίδια η Γερμανία καθυστερεί ανοιχτά την προμήθεια όπλων στο Κίεβο.

«Η Γερμανία δεν έχει σκοπό να εξαπατήσει τους Ευρωπαίους γείτονές της.

»Απλώς δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα τανκς με το πάτημα των δακτύλων μας», είπε η Μπέρμποκ.

Στις 19 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε μια τριμερής σύνοδος Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας, των χωρών εγγυητριών της διαδικασίας της Αστάνα για την προώθηση της συριακής διευθέτησης. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μεσολάβηση των προσπαθειών γύρω από την Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα