Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστρία: Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι σε κρίσιμη φάση

Αυστρία: Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι σε κρίσιμη φάση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Αγγλία, Βιέννη, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Κάθριν Άστον, Κίνα,

Οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι σε μια «κρίσιμη φάση» και, ενώ πλησιάζει η καθοριστική προθεσμία του Νοεμβρίου για μια συμφωνία που θα τερματίσει την πολύχρονη διαμάχη της διεθνούς κοινότητας με την Τεχεράνη, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από τις διαπραγματεύσεις σε ανώτερο επίπεδο που έγιναν στη Βιέννη.

«Οι διπλωματικές προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο ιρανικό πυρηνικό ζήτημα είναι τώρα σε μια κρίσιμη φάση», δήλωσε ο Μάικλ Μάν (Michal Mann) εκπρόσωπος της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον.

«Προσπαθούμε σκληρά ώστε να υπάρξει πρόοδος που θα οδηγήσει στην επίτευξη συνολικής λύσης» πριν τη λήξη της προθεσμίας στις 24 Νοεμβρίου ανέφερε ο Μάικλ Μάν. «Οι ειδικοί θα συναντηθούν τις προσεχείς ημέρες για να εργαστούν πάνω στις τεχνικές λεπτομέρειες του ζητήματος» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Κάθριν Άστον (Catherine Ashton).

Οι συνομιλίες στην αυστριακή πρωτεύουσα περιλάμβαναν και την εξάωρη συνεδρίαση της Τετάρτης, όπου συμμετείχαν η Κάθριν Άστον, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μαχάμεντ Γιαβάντ Ζαρίφ και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι (John Kerry).

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης συντονίζει τις συνομιλίες με το Ιράν για λογαριασμό των έξι παγκόσμιων δυνάμεων, των Ηνωμένων Πολιτειών της Ρωσίας της Γαλλίας της Βρετανίας της Κίνας και της Γερμανίας.

Σχετικά άρθρα