Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξι νέα ύποπτα κρούσματα Έμπολα στην Ισπανία (βίντεο)

Έξι νέα ύποπτα κρούσματα Έμπολα στην Ισπανία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γαλλία, Δανία, Έμπολα, Ισπανία, Μαδρίτη,

Σε συναγερμό παραμένει η Ισπανία για τον Έμπολα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί έξι νέα ύποπτα κρούσματα, μεταξύ των οποίων και ενός ιερέα που πρόσφατα επέστρεψε από τη Λιβερία.

Συνολικά βρίσκονται σε καραντίνα 18 άνθρωποι στη Μαδρίτη και στις Κανάριες νήσους.

Την ίδια στιγμή η 44χρονη νοσοκόμα Τερέσα Ρομέρο, που παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας στις 29 Νοεμβρίου, εξακολουθεί να βρίσκεται σήμερα σε «σταθερή» κατάσταση.

Οι 15 άνθρωποι που έχουν τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Κάρολος Γ’ επειδή είχαν έρθει σε επαφή με τη νοσοκόμα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού Έμπολα.

Σε ένα παράλληλο περιστατικό ένας επιβάτης της αεροπορικής εταιρείας Air France που είχε ρίγη υπεβλήθη σε ιατρικό έλεγχο μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της Μαδρίτης.

Το αεροπλάνο, που προερχόταν από το Παρίσι, κατευθύνθηκε σε μια ειδική περιοχή του αεροδρομίου Μπαράχας, και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ανέβηκε στο αεροσκάφος για να εξετάσει τον επιβάτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί εάν παρουσιάζει συμπτώματα.

Στο μεταξύ ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας στη Δανία υποβάλλεται σε εξετάσεις καθώς ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) στην Δανία, ανακοίνωσαν ότι ένας από τους εργαζόμενούς της υποβάλλεται σε εξετάσεις, αφού επέστρεψε από τη δυτική Αφρική και ένιωσε μια «μικρή αύξηση» στη θερμοκρασία του.

Δείτε το βίντεο της μεταφοράς του ασθενή της Air France:

Σχετικά άρθρα