Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα μέτρα που πήραν οι Τούρκοι μετά τους επανειλημμένους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία

Τα μέτρα που πήραν οι Τούρκοι μετά τους επανειλημμένους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία,

Η τουρκική εφημερίδα Gazete Duvar σε δημοσίευμα με τίτλο «Ξεκίνησαν να λειτουργούν οι ακτίνες ελέγχου Χ στην Αγία Σοφία και άνοιξαν οι θέσεις για το προσωπικό ασφαλείας», αναφέρει πως «μετά την είδηση μας για την αδυναμία ασφάλειας στην Αγία Σοφία που έχει ιστορία 15 αιώνων, ξεκίνησαν να λειτουργούν οι αχτίνες ελέγχου Χ.

»Παράλληλα, υπήρξε προκήρυξη για πρόσκληση προσωπικού ασφαλείας, ενώ συνεχίζονται και οι έρευνες για κάποιες δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στην ιστορική δομή».

Όπως σημειώνεται, οι τσάντες των επισκεπτών περνούν τώρα από έλεγχο στην είσοδο του κτιρίου.

Η Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων ανακοίνωσε την πρόσληψη 63 ατόμων ως προσωπικό ασφαλείας (13 γυναίκες και 50 άνδρες), ενώ συνεχίζονται από την Εισαγγελία οι έρευνες για τις καταστροφές που έλαβαν χώρα στην Αγία Σοφία.

Οι συντάκτες της εφημερίδας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο κτίριο και παρατήρησαν μια ουρά ατόμων μήκους 300 μέτρων, με τα μηχανήματα ελέγχου να λειτουργούν πλέον.

Ωστόσο, παραμένει αξιοσημείωτη η έλλειψη προσωπικού ασφαλείας το οποίο προειδοποιεί παρόλα αυτά τους επισκέπτες να εισέρχονται ευπρεπώς ενδεδυμένοι και ειδικότερα τις γυναίκες με καλυμμένη την κεφαλή.

Η αταξία στο εσωτερικό του κτιρίου -που το επισκέπτονται εκατοντάδες άνθρωποι- εξακολουθεί, με το δημοσίευμα να επισημαίνει πως δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία.

Σε επικοινωνία της εφημερίδας με τη Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων, επισημάνθηκε πως με την πρόσληψη του προσωπικού ασφαλείας θα αυξηθεί και η προστασία της Αγίας Σοφίας.

Σχετικά άρθρα