Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βραζιλία: Κατά συρροή δολοφόνος σκότωσε 39 ανθρώπους από θυμό

Βραζιλία: Κατά συρροή δολοφόνος σκότωσε 39 ανθρώπους από θυμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βραζιλία, Δολοφονίες, Μοτοσικλέτα,

Στη Βραζιλία, ένας 26χρονος ομολόγησε ότι έχει σκοτώσει 39 ανθρώπους από το 2011, μεταξύ των οποίων και 16 νεαρές γυναίκες και απέδωσε τις πράξεις του στο γεγονός ότι ένιωθε θυμό.

Ο 26χρονος ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας συνελήφθη στην Γκοϊάνια (Goiania) της κεντρικής Βραζιλίας και, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, μετά από 70 ημέρες ερευνών. Tην Τετάρτη ομολόγησε τις δολοφονίες 39 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 16 γυναίκες, ομοφυλόφιλοι και άστεγοι.

Ο δράστης, Τιάγκο Ενρίκε Γκόμες ντα Ρόσα (Thiago Henrique Gomes da Rosa), ζούσε με τη γιαγιά του σε ένα προάστιο της πόλης. Aποπειράθηκε να θέσει τέλος στη ζωή του, τα ξημερώματα της Πέμπτης, κόβοντας τις φλέβες του με το γυαλί της λάμπας του κελιού του. Ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός και αφού του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, οι Αρχές τον παρουσίασαν στους δημοσιογράφους.

Ο κατά συρροή δολοφόνος αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε τα θύματά του και ότι «αισθανόταν οργή για τα πάντα». Ο θυμός αυτός δεν του περνούσε παρά μόνο σκοτώνοντας. Οι τύψεις, όμως, για τις πράξεις του μετατρέπονταν σε οργή και, έτσι, σκότωνε και πάλι.

Ο 26χρονος πυροβολούσε τα θύματά του, ενώ οδηγούσε μηχανή.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εν ρεβόλβερ, μια μοτοσικλέτα και κλεμμένες πινακίδες μοτοσικλετών.
Η αστυνομία βάσισε την έρευνά της σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας και σε μαρτυρίες ανθρώπων που αναγνώρισαν τη μηχανή του δράστη.

«Η έρευνα συνεχίζεται. Μέχρι τώρα, σε έξι περιπτώσεις έχει εξακριβωθεί ότι χρησιμοποιήθηκε το όπλο του» είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρινίζοντας ότι, μέχρι στιγμής, η έρευνα αφορά μόνο τις δολοφονίες κοριτσιών και γυναικών ηλικίας από 13 έως 29 ετών.

Ο Τιάγκο Ρόσα ομολόγησε, όμως, ότι το 2013 σκότωσε επίσης οκτώ άστεγους και αδιευκρίνιστο αριθμό ομοφυλοφίλων.

Η δολοφονία της 14χρονης Άνα Λιντία ντε Σόουζα είχε καταγραφεί από τις κάμερες. Στο βίντεο, το κορίτσι βαδίζει προς τη στάση του λεωφορείου όταν δέχεται επίθεση από έναν μοτοσικλετιστή που την πλησιάζει και την πυροβολεί. Σε άλλο βίντεο, όπου ο δράστης φοράει κράνος, πλησιάζει έναν άστεγο που κοιμάται, βγάζει το όπλο και τον πυροβολεί στο κεφάλι.

Συγγενείς του νεαρού δήλωσαν ότι είναι συγκλονισμένοι «επειδή γενικά τον θεωρούσαν έναν πολύ ήσυχο άνθρωπο», έγραψε η εφημερίδα O Dia.

Σχετικά άρθρα