Εκτενές αφιέρωμα στην Αθήνα έκανε η εφημερίδα “New York Times”, παρουσιάζοντας μουσεία, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και διάφορους άλλους χώρους τους οποίους μπορεί να επισκεφθεί ένας ταξιδιώτης σε 36 ώρες.
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας γίνεται λόγος επίσης και για τους νέους επιχειρηματίες της πρωτεύουσας, και συγκεκριμένα γράφει: “νέοι επιχειρηματίες στον τομέα της μόδας και της γραφιστικής ανοίγουν καταστήματα που αποθεώνουν τις κλασικές γραμμές της αρχαίας Ελλάδας και το αναρχικό πνεύμα των σύγχρονων καιρών”.
Αναφέρεται, επίσης, στις “ανανεωμένες πλατείες, υπάρχουν νέα εστιατόρια και καφέ που προσφέρουν τοπικές λιχουδιές, όπως λουκάνικα από την Κρήτη και πρόβειο γιαούρτι με γλυκό κυδώνι”, αλλά και «σ’ έναν άλλο τομέα, το Μουσείο της Ακρόπολης, που γιόρτασε πρόσφατα τα πέντε χρόνια λειτουργίας του και κατατάσσεται σταθερά στα κορυφαία μουσεία του κόσμου. Κλείνει λέγοντας ότι “το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, θα μετεγκατασταθεί σε νέο κτίριο εντός του έτους”.