Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε με μία σφαίρα στο κεφάλι γυναίκα που συνεργαζόταν με τους Κούρδους (SDF)

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε με μία σφαίρα στο κεφάλι γυναίκα που συνεργαζόταν με τους Κούρδους (SDF)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πυροβόλησαν την Τετάρτη μια γυναίκα στον τέταρτο τομέα, ειδικευμένη στους Σύρους, στο προσφυγικό στρατόπεδο Χολ, ανατολικά της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) επεσήμανε ότι η γυναίκα, η οποία κατάγεται από τη νότια ύπαιθρο του Χαλεπίου, πυροβολήθηκε στο κεφάλι, υποστηρίζοντας ότι είχε εργαστεί για τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το στρατόπεδο Χολ, 45 χλμ ανατολικά της πόλης Χασάκα, φιλοξενεί 55.829 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 28.725 Ιρακινών, 18.850 Σύρων και 8.254 ανθρώπων με ξένες υπηκοότητες, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έλαβε ιστοσελίδα η North Press.

Πριν από λίγες ημέρες, το σώμα του συζύγου της δολοφονημένης, ο οποίος κατάγεται από την επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, βρέθηκε αποκεφαλισμένο.

Αφού σκότωσαν τη γυναίκα, οι τζιχαντιστές του ISIS φώναξαν συνθήματα, απειλώντας να σκοτώσουν όλους όσους συνεργάζονται με τις SDF ή τις άλλες οργανώσεις που δρουν στο στρατόπεδο.

Στο στρατόπεδο γίνονται δολοφονίες με διαφορετικές μεθόδους, κυρίως με πυροβόλα όπλα.

Η διοίκηση του στρατοπέδου φοβάται ότι οι τελευταίες τουρκικές απειλές για εισβολή σε περιοχές στη βόρεια Συρία θα ανοίξουν το δρόμο για το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) να αναδιοργανώσει τις τάξεις του.

Από την έναρξη των τουρκικών απειλών, με μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, και την κλιμάκωση αυτών των απειλών κάθε περίοδο, οι πυρήνες του ISIS ήταν ιδιαίτερα ενεργοί, ειδικά στο στρατόπεδο Χολ.

Την 1η Ιουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η νέα στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βόρεια Συρία θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έχουν καταγραφεί 17 δολοφονίες στον καταυλισμό, εννέα εκ των οποίων ήταν εναντίον Σύρων, συμπεριλαμβανομένου ενός υπαλλήλου της Κουρδικής Οργάνωσης Ερυθράς Ημισελήνου και οκτώ εναντίον Ιρακινών, σύμφωνα με τη διεύθυνση του στρατοπέδου.

Σχετικά άρθρα