Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΔΕΚ (σοσιαλιστές) στηρίζει τον Χριστοδουλίδη για πρόεδρο της Κύπρου

Η ΕΔΕΚ (σοσιαλιστές) στηρίζει τον Χριστοδουλίδη για πρόεδρο της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΔΕΚ Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, Κύπρος, Κύπρος Προεδρικές Εκλογές, Νίκος Χριστοδουλίδης,

Με γραπτή δήλωση τοποθετείται ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με την στήριξη του από την ΕΔΕΚ στις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

«Η προσπάθειά μας συνεχώς ενδυναμώνεται. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ακολουθεί η δήλωσή του:

«Η στήριξη της ΕΔΕΚ στην ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας ενισχύει την προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε μέσα από την κοινωνία έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

»Υπηρετεί την ανάγκη να εργαστούμε συλλογικά προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας και της υιοθέτησης σύγχρονων αντιλήψεων και νοοτροπιών μακριά από συγκρουσιακές προσεγγίσεις και αντιπαραγωγικές πρακτικές του παρελθόντος.

»Ευχαριστώ θερμά την ΕΔΕΚ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη, που αντανακλά στις προσδοκίες της κοινωνίας για υπερβάσεις πέραν κομματικών, ιδεολογικών και άλλων διαφορών, με ζητούμενο τη συλλογική και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων και προβλημάτων.

»Η προσπάθειά μας συνεχώς ενδυναμώνεται.

»Συνεχίζουμε με αισιοδοξία, συναίνεση, σύνθεση, συλλογικότητα και ενότητα, έτσι ώστε τα μηνύματά μας να φθάσουν σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

»Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

»Απευθυνόμαστε προς όλους, ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής αφετηρίας και προέλευσης, καθώς ο στόχος για το μέλλον της πατρίδας μας είναι κοινός».

Συντριπτικά υποστηρίζει η ΕΔΕΚ τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την προεδρία: 480 υπέρ, 35 κατά, 11 λευκά και ένα άκυρο

Η ΕΔΕΚ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τη στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Είναι το δεύτερο κόμμα, μετά το ΔΗΚΟ, που υποστηρίζει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Το βράδυ της Τετάρτης, το Συνέδριο Αντιπροσώπων που συγκάλεσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος έκανε αποδεκτή στην συντριπτική του πλειοψηφία την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος για στήριξη στον Νίκο Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές Εκλογές 2023.

Σύμφωνα με τις καταμετρήσεις των ψήφων των Αντιπροσώπων:

Κατά της υποψηφιότητας του κ. Χριστοδουλίδη τάχθηκαν 35 άτομα.

Λευκά: 11

Άκυρα: 1

Ναι: 480 (91% των ψήφων)

Στο Συνέδριο Αντιπροσώπων ψήφισαν συνολικά 527 Εδεκίτες.

Στην ομιλία του ενώπιον του Παγκύπριου Συνεδρίου ο πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος ζήτησε όπως το συνέδριο εξουσιοδοτήσει την ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τον κ. Χριστοδουλίδη, ώστε να ολοκληρωθούν στη βάση της αμοιβαιότητας, του αλληλοσεβασμού και της εποικοδομητικής συνέργειας, οι συγκλίσεις σε πολιτικές θέσεις και η κατοχύρωση της θεσμικής πτυχής της συνεργασίας.

Αιτιολογώντας την απόφαση του ΠΓ του κόμματος, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει επιλογή που να μην έχει μειονεκτήματα.

»Γι’ αυτό πρέπει να καταγραφούν οι επιλογές, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμιάς και στη βάση ψυχρής και ορθολογικής αξιολόγησης να ληφθεί η τελική απόφαση».

«Με την ολοκλήρωση του προεκλογικού σκηνικού στη βάση των σημερινών δεδομένων, των υποψηφιοτήτων, των συνεργασιών που έχουν ανακοινωθεί, η καλύτερη επιλογή είναι η στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη», είπε.

Όπως είπε, μπορεί η απόφαση αυτή να πετύχει, μπορεί και να αποτύχει.

«Όμως η συνείδησή μας πρέπει να είναι καθαρή, η αποτυχία μας δεν θα είναι αποτέλεσμα καιροσκοπισμού, αλλά πιθανών παραγόντων που δεν ελέγχονται, οι οποίοι μπορεί να καθορίσουν και το τελικό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ακόμα πως η συμμετοχή στην Κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για την ΕΔΕΚ προσθέτοντας πως είναι υποχρέωση προς την πατρίδα και τον λαό:

«Αποδείξαμε ότι οι θέσεις μας είναι ρεαλιστικές, αξιόπιστες και εάν κάποιες από αυτές υιοθετούντο, από τους εκάστοτε κυβερνώντες, η κατάσταση για την πατρίδα μας θα ήταν πολύ καλύτερη τόσο πολιτικά, όσο οικονομικά και κοινωνικά».

Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο, σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε απαιτείται πραγματική αλλαγή, αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση των θεσμών και η διακυβέρνηση να έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

«Όπως απόδειξε το πρόσφατο παρελθόν, η εναλλαγή προσώπων στην εξουσία δεν οδηγεί σε ουσιαστική αλλαγή, αλλά σε ανακύκλωση και επανάληψη», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα