Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) εξάρθρωσαν πυρήνα 12 μελών του Ισλαμικού Κράτους (βίντεο)

Οι Κούρδοι (SDF) εξάρθρωσαν πυρήνα 12 μελών του Ισλαμικού Κράτους (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν την Τρίτη τη σύλληψη 12 μελών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Οι SDF ανέφεραν επίσης ότι απέτρεψαν ένα σχέδιο για να αποδράσουν οικογένειες του ISIS από το στρατόπεδο Χολ στη βορειοανατολική Συρία.

Το σχέδιο σύμφωνα με τις SDF ήταν να βγάλουν τις οικογένειες του ISIS από το στρατόπεδο Χολ και να τις μεταφέρουν σε περιοχές που ελέγχονται από την Τουρκία και τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία αντιπολιτευόμενες ισλαμιστικές φατρίες του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι).

Το κέντρο μέσων ενημέρωσης των SDF ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι με τη βοήθεια των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας (Asayish), οι δυνάμεις των SDF κατέσχεσαν «ποσότητα πυρομαχικών, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

»Συνελήφθησαν 12 μέλη των εν υπνώσει πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους, που ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη ΒΑ Συρία».

Αυτό έρχεται τη στιγμή που η Τουρκία απειλεί να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση σε περιοχές στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένων των Τελ Ριφάατ και Μανμπίτζ.

Την 1η Ιουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η νέα στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βόρεια Συρία θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

«Πάντα λέω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε [την εισβολή] οποιαδήποτε στιγμή το βράδυ.

»Δεν πρέπει να ανησυχούμε και να βιαζόμαστε, ειδικά αφού εργαζόμαστε στην περιοχή», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Οι SDF επισύναψαν την ανακοίνωσή τους με ένα βίντεο από την επιχείρηση που πραγματοποίησαν.

Στο βίντεο φαίνονται τα συλληφθέντα μέλη του ISIS με τα κατασχεθέντα όπλα.

Το στρατόπεδο Χολ, 45 χλμ ανατολικά της πόλης Χασάκα, φιλοξενεί 55.829 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 28.725 Ιρακινών, 18.850 Σύρων και 8.254 ξένων υπηκόων, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έλαβε η ιστοσελίδα North Press.

Σχετικά άρθρα