Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ρίτσι Σούνακ θέλει να γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο Ρίτσι Σούνακ θέλει να γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον, Ρίτσι Σούνακ,

Μεγάλος φαίνεται να είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του πρωθυπουργού στη Βρετανία μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίτσι Σούνακ θα παρουσιαστεί ως ένας «σοβαρός υποψήφιος σε μια σοβαρή χρονική στιγμή» στην κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών και θα υποστηρίξει ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος με ακεραιότητα στη Βρετανία, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Times.

Ο Σούνακ, ο οποίος παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ηγεσία του Μπόρις Τζόνσον, θα υποστηρίξει ότι μπορεί να διασώσει την «τιμή» του Συντηρητικού Κόμματος και ότι διαθέτει την εμπειρία να διαχειριστεί την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον συντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας, τον Στίβεν Σουίνφορντ.

Ο υπουργός Οικονομικών μάλλον αναζωπύρωσε τις ελπίδες του για την ηγεσία με την τολμηρή κίνησή του να παραιτηθεί από το υπουργικό συμβούλιο, έστω και αν ο Σατζίντ Τζάβιντ τον πρόλαβε.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρούνταν φαβορί για να αντικαταστήσει τον Τζόνσον, ωστόσο, το προφίλ του δέχθηκε πλήγμα από το «Partygate» –έλαβε ειδοποίηση για ποινή ορισμένου χρόνου– και από τη δυνητικά πιο επιζήμια διαμάχη για τις οικονομικές υποθέσεις της οικογένειάς του.

Το επεισόδιο αυτό έστειλε τη δημοτικότητά του σε κατακόρυφη πτώση, αφού είχε χτίσει ένα ισχυρό δημόσιο προφίλ, λόγω των συνεντεύξεων Τύπου που έδωσε για να εξηγήσει τα προγράμματα στήριξης του Covid, κερδίζοντας τα εύσημα για την ταχεία δράση του προκειμένου να κρατήσει οικογένειες και επιχειρήσεις στη ζωή.

Ωστόσο, έχει επίσης επικριθεί πρόσφατα για τη βραδύτητά του να βοηθήσει τους ανθρώπους στην κρίση του κόστους ζωής, αλλά και για γκάφες που δείχνουν ότι είναι εκτός πραγματικότητας, όπως η επίδειξη ακριβών προσωπικών αντικειμένων και η κατασκευή πισίνας στην έπαυλή του, στο Γιορκσάιρ.

Εξακολουθεί να έχει ορισμένους υποστηρικτές «στο πίσω κάθισμα», που τον θεωρούν ήρεμο και ατάραχο.

Άλλοι όμως πιστεύουν ότι μπορεί να μην θέλει καν την κορυφαία θέση, όσο την επιθυμούν κάποιοι από τον στενό του κύκλο.

Σχετικά άρθρα