Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Τουλάχιστον 30 Βρετανοί τζιχαντιστές νεκροί (φωτογραφίες)

Ισλαμικό Κράτος: Τουλάχιστον 30 Βρετανοί τζιχαντιστές νεκροί (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 30 Βρετανοί τζιχαντιστές που μάχονταν στη Συρία και τι Ιράκ με το Ισλαμικό Κράτος εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί.

Αναλυτές από το Διεθνές Κέντρο Μελέτης Ριζοσπαστισμού, το οποίο εδρεύει στο πανεπιστήμιο King’s College, οι οποίοι αναζητούν τα ίχνη και επικοινωνούν με ξένους «λεγεωνάριους» που μάχονται με το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ισχυρίζονται ότι είναι βέβαιοι για το θάνατο τουλάχιστον 24 Βρετανών τζιχαντιστών, «αλλά ο αριθμός τους είμαστε 100% σίγουροι ότι είναι μεγαλύτερος».

Μεταξύ των νεκρών είναι ο 19χρονος Ιμπραήμ Καμάρα (Ibrahim Kamara) από το Μπράιτον, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής αμερικανικών βομβαρδιστικών, μαζί με 3 ακόμα αδιευκρίνιστης ταυτότητας Βρετανούς τζιχαντιστές.

vretanoi

Άλλοι Βρετανοί πολίτες που σκοτώθηκαν στην περιοχή μαχόμενοι υπέρ του Ισλαμικού Κράτους είναι ο 25χρονος Μουχαμάντ Χαμιντούρ Ράχμαν (Muhammad Hamidur Rahman), πρώην υπεύθυνος σε πολυκατάστημα ρούχων από το Πόρτσμουθ και ο 18χρονος Αμπντουλάχ Ντεχάιες (Abdullah Deghayes) από το Μπράιτον, ο οποίος είχε εντοπιστεί να μάχεται στο πλευρό του Μετώπου Αλ Νούσρα που είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο μελετητής του ICSR, Shiraz Maher, σημειώνει μιλώντας στο βρετανικό Telegraph, ότι οι θηριωδίες στη Συρία και το Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος εκτιμάται ότι δεν θα αποθαρρύνουν άλλους φανατικούς ισλαμιστές από το να ενταχθούν στις τάξεις του, καθώς ο θάνατος σε πολλούς από αυτούς, μέσα από την πλύση εγκεφάλου, φαντάζει ως μετατροπή τους σε μάρτυρες και αυτοθυσία.

«Είναι το απόλυτο δώρο για τους τζιχαντιστές και όσοι είναι γύρω τους γιορτάζουν το θάνατο των συμπολεμιστών τους» προσθέτει.

Πάντως, την ώρα που βγήκε η είδηση για τους δεκάδες Βρετανούς τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν μαχόμενοι με το Ισλαμικό Κράτος, νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη απηύθυνε έκκληση σε Βρετανούς και Αμερικανούς ισλαμοφασίστες να σπεύσουν και να ενταχθούν στις τάξεις του «για να έχουν την ευκαιρία να πετσοκόψουν δυτικούς».

Σχετικά άρθρα