Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Οι κατοχικές Αρχές στη Ζαπορίζια θα πουλήσουν ουκρανικό σιτάρι στη Μέση Ανατολή

Ουκρανία: Οι κατοχικές Αρχές στη Ζαπορίζια θα πουλήσουν ουκρανικό σιτάρι στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ζαπορίζια, Ουκρανία, Ρωσία, Σιτάρι, Συρία,

Οι κατοχικές Αρχές που έχει επιβάλει η Ρωσία στην επαρχία Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία, η οποία βρίσκεται εν μέρει υπό ρωσικό έλεγχο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την πώληση σιτηρών στο εξωτερικό, κυρίως στη Μέση Ανατολή, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Οι χώρες με τις οποίες συνήφθη συμφωνία είναι το Ιράν, το Ιράκ και η Σαουδική Αραβία, πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο τον Γεβγένι Μπαλίτσκι επικεφαλής της διοίκησης που επέβαλε η Ρωσία στη Ζαπορίζια.

Ο Μπαλίτσκι επισήμανε ότι έχει υπογραφεί συμβόλαιο για την πώληση 150.000 τόνων σιτηρών στο Ιράν, ενώ πρόσθεσε ότι Ρώσοι έμποροι και κρατικές εταιρείες αγοράζουν σιτηρά από τους αγρότες της Ζαπορίζια.

«Οι τιμές δεν είναι κακές αυτή τη στιγμή», δήλωσε.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία, τη μεγαλύτερη εξαγωγό χώρα σιτηρών παγκοσμίως, ότι κλέβει τα σιτηρά από τις ουκρανικές περιοχές που έχει καταλάβει ο στρατός της, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.

Στο μεταξύ η Μόσχα σχεδιάζει να κατασκευάσει σιδηροδρομική γραμμή για να συνδέσει τη νότια ρωσική επαρχία Ροστόφ με το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ στην Ουκρανία, σύμφωνα με το TASS.

Η Ρωσία έθεσε την Κυριακή υπό τον πλήρη έλεγχό της την ουκρανική επαρχία Λουχάνκ και οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται για να εκδιώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις από το Ντονέτσκ.

Σχετικά άρθρα