Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ουκρανοί αποχώρησαν από το Λισιτσάνσκ – Ολόκληρη η περιφέρεια Λουχάνσκ υπό την κατοχή των Ρώσων

Οι Ουκρανοί αποχώρησαν από το Λισιτσάνσκ – Ολόκληρη η περιφέρεια Λουχάνσκ υπό την κατοχή των Ρώσων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Λουγκάντσκ, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Σόιγκου,

Η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι οι δυνάμεις της αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την στρατηγικής σημασίας πόλη Λισιτσάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, τον τελευταίο θύλακα αντίστασής τους στην περιφέρεια του Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, εάν συνεχίζονταν οι προσπάθειες υπεράσπισης της πόλης, οι συνέπειες θα ήταν «φονικές».

«Προκειμένου να διαφυλάξουμε τη ζωή των Ουκρανών υπερασπιστών, ελήφθη η απόφαση να αποχωρήσουμε», προστίθεται στο κείμενο.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Γιούρι Σακ επέμενε, μιλώντας στο BBC, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ακόμα κι αν η Ρωσία καταλάβει όλο το Λουχάνσκ, αυτό δε σημαίνει ότι «έχει χαθεί το παιχνίδι» για το Ντονμπάς.

Σημείωσε ότι υπάρχουν μεγάλες περιοχές στο Ντονμπάς και κυρίως στο Ντονέτσκ, που ελέγχονται από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Υπάρχουν «άλλες μεγάλες πόλεις στην περιοχή του Ντονμπάς, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ντονέτσκ» που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, τις τελευταίες 24 ώρες οι Ρώσοι πραγματοποίησαν 24 χτυπήματα στην περιοχή του Ντονέτσκ και βομβάρδισαν 18 οικισμούς.

Καταστράφηκαν 31 πολιτικοί στόχοι, ενώ άμαχοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

«Το Λουχάνσκ απελευθερώθηκε»

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε νωρίτερα τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ «απελευθερώθηκε» από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά και τις δυνάμεις των αποσχιστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Μετά την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας για την κατάληψη του Κιέβου, η Ρωσία επικέντρωσε τις προσπάθειες της στην εκδίωξη των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ που βρίσκονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι αποσχιστές που έχουν την υποστήριξη της Μόσχας μάχονταν κατά του Κιέβου, από την πρώτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2014.

Σχετικά άρθρα