Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι παραδίδουν περιοχές της Συρίας στον έλεγχο των ιρανικών παραστρατιωτικών

Οι Ρώσοι παραδίδουν περιοχές της Συρίας στον έλεγχο των ιρανικών παραστρατιωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ρωσία, Συρία,

Το συριακό δίκτυο ειδήσεων «Step», που δραστηριοποιείται στα ανατολικά της Συρίας, επικαλούμενο δικές του πηγές, δημοσιεύει στοιχεία από μια συνάντηση στην πόλη Αλ Ταμπάνι, δυτικά της Ντέιρ αλ Ζουρ, στην οποία συμμετείχαν Ρώσοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι των δυνάμεων του Άσαντ που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μαζί με διοικητές ιρανικών πολιτοφυλακών, που βρίσκονται επίσης στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με την πηγή, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο αλ Ταμπάνι, με στόχο τον συντονισμό των επιχειρήσεων μεταξύ 5 μονάδων των ιρανικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μετά την αποχώρηση των Ρώσων αξιωματικών και στρατιωτών από περιοχές στην ανατολική Συρία.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η συνάντηση έπρεπε να πραγματοποιηθεί στην πόλη Ντέιρ αλ Ζουρ, αλλά μεταφέρθηκε στην πόλη αλ Ταμπάνι μετά από αίτημα των διοικητών της ιρανικής πολιτοφυλακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις μείωσαν πρόσφατα την παρουσία τους στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ και μια ομάδα 33 Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών μεταφέρθηκε από τη Ντέιρ αλ Ζουρ στην περιοχή Λατάκια, προφανώς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεταφορά τους στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία.

Πηγή: Step News, μέσω Βαλκανικό Περισκόπιο

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα