Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κάρολος έλαβε τρεις βαλίτσες με 3 εκατ. ευρώ από τον πρωθυπουργό του Κατάρ

Ο Κάρολος έλαβε τρεις βαλίτσες με 3 εκατ. ευρώ από τον πρωθυπουργό του Κατάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατάρ,

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, έλαβε συνολικά τρεις βαλίτσες που περιείχαν η κάθε μία ένα εκατομμύριο ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, μεταξύ 2011 και 2015, από τον τότε πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Sunday Times.

Εκπρόσωπος του «Clarence House», της επίσημης κατοικίας του πρίγκηπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι η παράδοση έγινε εκεί το 2015.

Στη συνέχεια τα χρήματα καταβλήθηκαν αμέσως σε τραπεζικό λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκηπα Καρόλου».

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο των Sunday Times, μια τέτοια πληρωμή δεν ήταν παράνομη – απλώς ασυνήθιστη.

Σύμφωνα με τον σερ Ίαν Τσεζάιρ, πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Ταμείου του πρίγκιπα Καρόλου, οι ελεγκτές ενέκριναν τις αντίστοιχες δωρεές εκείνη την εποχή.

«Έχουμε ερευνήσει τι συνέβη εκείνη την εποχή και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι διαχειριστές του ταμείου δωρεών συζήτησαν τις δωρεές και τη σχέση με τον δωρητή.

»Μετά από ειδική έρευνα, οι πληρωμές επιτράπηκαν», τόνισε ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ταμείου του πρίγκιπα Καρόλου.

Ο σεΐχης Χαμάντ διετέλεσε πρωθυπουργός του Κατάρ από το 2007 έως το 2013.

Η Μεγάλη Βρετανία εξακολουθεί να θεωρείται το δεύτερο σπίτι του.

Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ονομάστηκε «ο άνθρωπος που αγόρασε το Λονδίνο» αφού χρησιμοποίησε την περιουσία του, καθώς και την επιρροή του στο Qatari Wealth fund, για να κάνει τεράστιες επενδύσεις στη βρετανική πρωτεύουσα την οποία και επισκέπτεται τακτικά.

Επί της πρωθυπουργίας του, το Κατάρ επένδυσε μεγάλα χρηματικά ποσά στο Λονδίνο, μεταξύ άλλων για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού.

Είναι ιδιοκτήτης επίσης της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Παρί Σεν Ζερμέν.

Σχετικά άρθρα