Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και τρίτη γυναίκα κατηγορεί τη Ζαχαροπούλου για βιασμό

Και τρίτη γυναίκα κατηγορεί τη Ζαχαροπούλου για βιασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Γαλλία, Ελληνική Ομογένεια, Σεξουαλική Κακοποίηση, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου,

Η εισαγγελία του Παρισιού, καλείται να αποφανθεί εάν πρέπει να δοθεί συνέχεια στην υπόθεση της Ελληνογαλλίδας γυναικολόγου και υφυπουργού του Μακρόν, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, καθώς μετά τις δύο μηνύσεις και τρίτη γυναίκα την καταγγέλλει για «άσκηση βίας στο πλαίσιο ιατρικής διαδικασίας».

Ερωτηθείσα σήμερα επί του θέματος η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολίβια Γκρεγκουάρ δήλωσε ότι «δεν αποδίδουμε δικαιοσύνη ούτε στα κοινωνικά δίκτυα, ούτε στις εφημερίδες, ούτε στα καφέ, ούτε στα πολιτικά κόμματα» και ότι, αν και όταν υπάρξει νομική συνέχεια, θα υπάρξουν και κυβερνητικές αποφάσεις.

Ο δικηγόρος της κυρίας Ζαχαροπούλου δήλωσε πως η υφυπουργός «δεσμεύεται από το ιατρικό απόρρητο και δεν μπορεί να μιλήσει για ασθενείς της».

Η 26χρονη καταγγέλλουσα δεν έχει προχωρήσει σε μήνυση ή επώνυμη καταγγελία.

«Νόμιζα ότι κανείς δεν θα με πίστευε, αλλά σήμερα είναι διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας παρόλα αυτά απρόθυμη να προχωρήσει σε επώνυμη καταγγελία ακόμη και τώρα.

Όπως επισημαίνει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Θωμαΐς Παπαϊωάννου, οι ασθενείς πρέπει να υπογράψουν ότι συναινούν για την «αρκετά επώδυνη» εξέταση ενδομητρίωσης που μπορεί να αναφερθεί και ως «άσκηση σεξουαλικής βίας».

Σύμφωνα με πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης οι εξετάσεις απασχολούν το γαλλικό σύστημα υγείας εδώ και καιρό, σε βαθμό που να μπορεί να αναφερθεί ως άσκηση σεξουαλικής βίας.

Στην περίπτωση του νοσοκομείου στο οποίο εργαζόταν το 2016 η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ο διευθυντής του γυναικολογικού τμήματος έχει δεχτεί πάνω από 20 καταγγελίες, η μια εκ των οποίων έχει οδηγηθεί στην δικαιοσύνη με την κατηγορία, όχι του βιασμού, αλλά της άσκησης βίας από πρόσωπο που ασκεί δημόσιο λειτούργημα.

Η Χρ. Ζαχαροπούλου ανέλαβε υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, την Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις, μετά την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στα τέλη Μαΐου.

Ήταν βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 2 Ιουλίου 2019, θέση την οποία άφησε για να μπει στην κυβέρνηση.

Το BFMTV αναφέρει πως εκτός από τις δύο καταγγελίες που βρίσκονται σε πλαίσιο εξέτασης από την εισαγγελία του Παρισίου, ακόμη τρεις γυναίκες «καταγγέλλουν σοβαρή ψυχολογική βία στις συνεδρίες με τη Ζαχαροπούλου, κατά τις οποίες αισθάνθηκαν ταπεινωμένες, κακοποιημένες και έβγαιναν κλαίγοντας από το γραφείο της».

Της πιστώνεται πως έχει εργαστεί σκληρά στο να αναγνωριστεί η ενδομητρίωση ως βασική πάθηση, με ειδική αναφορά που υπέβαλε προς τον ίδιο τον Γάλλο Πρόεδρο, στις 11 Ιανουαρίου του 2022.

Σχετικά άρθρα