Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Hürriyet: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για εκλογές τον Μάιο του 2023

Hürriyet: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για εκλογές τον Μάιο του 2023
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Hurriyet, Εκλογές, Εφημερίδα Hurriyet, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να προκηρύξει προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές για τον Μάιο του επόμενου έτους, ανέφερε σήμερα Τετάρτη η εφημερίδα Hürriyet.

Οι εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, ανέφερε, επικαλούμενη φήμες εντός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν. Η κυβέρνηση πρέπει να διεξαγάγει την ψηφοφορία μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην εκατονταετηρίδα από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, κάτι που ο Ερντογάν λέει ότι θα σηματοδοτήσει μια καίρια καμπή στην ανάπτυξη και την παγκόσμια θέση της Τουρκίας.

Ένας από τους κύριους λόγους για την διεξαγωγή των εκλογών τον Μάιο είναι να αποφευχθεί ένας πιθανός δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών τον Ιούλιο, όταν πολλοί Τούρκοι θα μετεγκατασταθούν λόγω καλοκαιρινών διακοπών, ανέφερε η Hürriyet.

Οι αγρότες θα φροντίζουν επίσης τις καλλιέργειες, αναφέρει.

Το ποσοστό αποδοχής του Ερντογάν έχει μειωθεί λόγω των οικονομικών προβλημάτων στη χώρα – η λίρα υποχώρησε κατά 44% έναντι του δολαρίου πέρυσι.

Ο ετήσιος πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 73,5% τον Μάιο, το υψηλότερο επίπεδο από το 1998, εκτοξεύοντας το βιοτικό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα