Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για βιασμό κατηγορείται η Γαλλίδα υπουργός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Για βιασμό κατηγορείται η Γαλλίδα υπουργός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Γαλλία, Ελληνική Ομογένεια, Σεξουαλική Κακοποίηση, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου,

Στο στόχαστρο ερευνών της γαλλικής Δικαιοσύνης έχει μπει η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης του Μακρόν, η οποία κατηγορείται για βιασμό.

Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, η εισαγγελία του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα για φερόμενες πράξεις της, οι οποίες φέρονται να διαπράχθηκαν, όταν εκείνη εργαζόταν ως γυναικολόγος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν υποβληθεί δύο καταγγελίες για βιασμό σε βάρος της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, η πρώτη στις 25 Μαΐου και η δεύτερη στις 16 Ιουνίου, ενώ και τα δύο περιστατικά φέρονται να σημειώθηκαν σε «ιατρικό περιβάλλον».

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών στο οποίο υπάγεται η κ. Ζαχαροπούλου, δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ποια είναι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Η ευρωβουλευτής (από το 2019 με το κόμμα «En Marche!» του Μακρόν) Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, με καταγωγή από τη Λακωνία, ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών, τον Μάϊο του 2022.

Γεννημένη στις 7 Μαΐου του 1976 στη Σπάρτη και γιατρός γυναικολόγος στο επάγγελμα, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου διατέλεσε επίσης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης, ενώ, πέρα από τη δράση της σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές, υπήρξε και μέλος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ – ΕΕ.

Είναι επίσης μέλος της ομάδας ευρωβουλευτών κατά του καρκίνου, στη διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον καρκίνο, στη διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των LGBT, αλλά και μέλος της διακομματικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αναπηρία και στη διακομματική ομάδα για την ευημερία και την προστασία των ζώων.

Το 2022 εντάχθηκε και στην Ειδική Επιτροπή για την πανδημία Covid-19.

Από τον Απρίλιο του 2021, η κα Ζαχαροπούλου συμπροεδρεύει στο Συμβούλιο Μετόχων της COVAX, μαζί με τον Φερνάντο Ρουίζ Γκόμεζ.

Τον Νοέμβριο του 2021, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσε την πρόταση του Ζοζέπ Μπορέλ και διόρισε τη Ζαχαροπούλου ως το κεντρικό πρόσωπο για την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. και την επιτάχυνση των προσπαθειών για την κοινή χρήση των δόσεων εμβολίων Covid-19, ειδικά στην Αφρική.

Σχετικά άρθρα