Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός στρατηγός: Oι τζιχαντιστές μπορoύν να φτιάξουν “βρώμικες βόμβες”

Βρετανός στρατηγός: Oι τζιχαντιστές μπορoύν να φτιάξουν “βρώμικες βόμβες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισραήλ, Κόμπανι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Tην έντονη ανησυχία του ότι οι τζιχαντιστές μπορούν να κατασκευάσουν “βρώμικες βόμβες” εξέφρασε πρώην διοικητής του Βρετανικού στρατού.

Όπως κατήγγειλε, εκατοντάδες βλήματα γεμάτα δηλητηριώδη αέρια έχουν αποθηκευτεί σε περιοχές υπό την επίβλεψη του Ισλαμικού κράτους.

Ο στρατηγός πιστεύει ότι οι τζιχαντιστές είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στη Συρία στην προέλαση τους προς το Ιράκ.

« Ξέρουμε ότι οι τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευθεί στη χρήση χημικών όπλων τα τελευταία δύο χρόνια και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι έχουν χρησιμοποιήσει αέριο μουστάρδας στη μάχη με τους Κούρδους στην Κομπάνι» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε τονίζοντας ότι «Σίγουρα έχουν πρόσβαση στις έρευνες της Αλ Κάιντα για τα χημικά όπλα και θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν στο Ιράκ» κατέληξε.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει το κτίριο Muthanna, στο οποίο βρίσκονται τα χημικά εργαστήρια παραγωγής,  από το καλοκαίρι.

Οι New York Τimes ανέφεραν μάλιστα ότι το περασμένο έτος δύο βυτία γεμάτα κυάνιο και με ρουκέτες που περιείχαν το δηλητηριώδες αέριο σαρίν δεν βρίσκονταν σε ασφαλές καταφύγιο.

Η ιρακινή κυβέρνηση εκτιμά ότι περίπου 2,500 χιλιάδες χημικά όπλα βρίσκονται σε αποθήκες των τζιχαντιστών.

Με την εκτίμηση ότι το Ισλαμικό κράτος έχει ήδη χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Κομπάνι συμφωνούν και οι Ισραηλινοί.

Το ισραηλινό Κέντρο Παγκόσμιων Ερευνών στις Διεθνείς Σχέσεις επισήμανε ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν τα χημικά που βρήκαν στο κτίριο Muthanna τον Ιούνιο για να σκοτώσουν Κούρδους μαχητές τον Ιούλιο.

Σχετικά άρθρα