Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Ψάχνει «συμμάχους» στα «μετριοπαθή» κόμματα ο Μακρόν μετά την αποτυχία του – Ποιον «φωτογραφίζει»

Γαλλία: Ψάχνει «συμμάχους» στα «μετριοπαθή» κόμματα ο Μακρόν μετά την αποτυχία του – Ποιον «φωτογραφίζει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εκλογές, Εμανουέλ Μακρόν, Ζαν Λικ Μελανσόν, Μαρίν Λεπέν,

Η γαλλική κυβέρνηση θα απευθυνθεί σε όλα τα μετριοπαθή κόμματα ώστε να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αφού η παράταξη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στον σημερινό, δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Προσεγγίζουμε εκείνους που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά», είπε η Ολιβιά Γκρεγκουάρ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Μακρόν «κοιτάζει» προς τους Ρεπουμπλικάνους του Κριστιάν Ζακόμπ, που έλαβαν 78 έδρες, για μια συμμαχία που θα του δώσει τις απαραίτητες έδρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων, από τον Μακρόν υπολείπονται 65 έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία.

Αν και η συνεργασία με την Ενωμένη Αριστερά, τυπικά, δεν έχει αποκλειστεί από τους δύο επικεφαλής, γεγονός που θα οδηγούσε σε έναν μεγάλο συνασπισμό, ουσιαστικά το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει καμιά πιθανότητα.

Η συνεργασία με τη Μαρίν Λεπέν έχει αποκλειστεί εκ προοιμίου από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις.

Ο «Εθνικός Συναγερμός» της Λεπέν έλαβε 89 έδρες, πράγμα που αποτελεί την καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει από τότε που η Μαρίν Λεπέν ανέλαβε το κόμμα. Ενδεικτικά, στις εκλογές του 2017, το τότε Εθνικό Μέτωπο κέρδισε μόλις 25 έδρες.

Το αποτύπωμα της ακροδεξιάς στη Γαλλία έχει μεγαλώσει και αυτό αναμένεται να μην αφήσει ανεπηρέαστη την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Μακρόν.

Σχετικά άρθρα