Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μονάδες εφέδρων ετοιμάζεται να στείλει η Ρωσία στο Σεβεροντονέτσκ, λέει η Ουκρανία

Μονάδες εφέδρων ετοιμάζεται να στείλει η Ρωσία στο Σεβεροντονέτσκ, λέει η Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λουγκάντσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Μονάδες εφέδρων από άλλες ζώνες στέλνει η Ρωσία στο Σεβεροντονέτσκ, προκειμένου να καταφέρει να ελέγξει την πόλη στην ανατολική γραμμή του μετώπου, σύμφωνα με τον Ουκρανό κυβερνήτη της περιφέρειας του Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι.

Όπως δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση «σήμερα, αύριο, μεθαύριο, θα ρίξουν στη μάχη όλους τους εφέδρους που έχουν επειδή υπάρχουν ήδη εκεί πάρα πολλοί, έχουν συγκεντρώσει μια κρίσιμη μάζα».

Σύμφωνα με τον Γκαϊντάι, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος του Σεβεροντονέτσκ, όχι όμως ολόκληρη της πόλη.

Σε κάθε περίπτωση το ρωσικό σφυροκόπημα στην πόλη συνεχίζεται, καθώς νωρίτερα ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε παρακείμενη περιοχή και ένα μεγάλο, πορτοκαλί νέφος, υψώθηκε στον αέρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της φιλορωσικής διοίκησης του Λουχάνσκ.

Ο Ραντίον Μιρόσνικ ανάρτησε στο Telegram βίντεο όπου διακρίνεται πυκνός καπνός.

Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην πόλη ή κοντά σε αυτήν.

Στο Σεβεροντονέτσκ, που βομβαρδίζεται συνεχώς από τους Ρώσους τις τελευταίες εβδομάδες, βρίσκεται το εργοστάσιο χημικών Αζότ, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες άμαχοι.

Στο μεταξύ, τρεις πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη καυσίμων στην πόλη Νοβομοσκόφσκ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.

Ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, ανέβασε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που δείχνει την αποθήκη στις φλόγες.

Το Νοβομοσκόφσκ βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης Ντνίπρο, πάνω στις όχθες του ποταμού Σαμάρα, που είναι παραπόταμος του Δνείπερου.

Νεκροί στο Ντονέτσκ

Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν το Σάββατο από βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στο Ντονέτσκ, υποστηρίζουν οι τοπικές, φιλορωσικές Αρχές της αυτονομιστικής επαρχίας.

«Λόγω των βομβαρδισμών των ουκρανικών δυνάμεων, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» ανέφερε το γενικό επιτελείο των φιλορωσικών δυνάμεων σε ανάρτηση στο Telegram.

Η πόλη Ντονέτσκ είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτοανακηρυχθείσας «δημοκρατίας», στη λεκάνη του Ντονμπάς.

Ελέγχεται εν μέρει από τους φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014 και είναι το θέατρο σφοδρών μαχών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, οι φιλορωσικές Αρχές υποστηρίζουν ότι από το πρωί η πόλη Ντονέτσκ βομβαρδίζεται από τους Ουκρανούς και ότι σε διάφορες συνοικίες της έχουν πέσει περισσότερες από 200 οβίδες των 155 χιλιοστών.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, από τους βομβαρδισμούς αυτούς χτυπήθηκαν μεταξύ άλλων ένας κινηματογράφος και ένα καφενείο στο κέντρο της πόλης.

Σχετικά άρθρα