Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμιστές και Γκρίζοι Λύκοι την «έπεσαν» σε εκδήλωση LGBTI στην Κων/πολη (βίντεο)

Ισλαμιστές και Γκρίζοι Λύκοι την «έπεσαν» σε εκδήλωση LGBTI στην Κων/πολη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βίντεο, Γκρίζοι Λύκοι, Ισλαμιστές, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Κωνσταντινούπολη, Ομοφυλόφιλοι, Τουρκία, Φοιτητές,

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου Ισλαμιστές και Εθνικιστικές Ομάδες εναντιώθηκαν σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, που επιχείρησαν να διοργανώσουν μια εκδήλωση, ένα πικνίκ, στα πλαίσια της εβδομάδας LGBTI Υπερηφάνειας.

Εκατοντάδες ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πανεπιστημιούπολη και ήθελαν να λιντσάρουν τους LGBTI φοιτητές.

Η Αστυνομία παρενέβη κατά των ισλαμιστών που φώναζαν «Τακμπίρ, Αλλαχού Ακμπάρ» («ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος»), μία ιαχή που την εμπεδώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν από τους τζιχαντιστές.

Η Πανεπιστημιακή Οργάνωση Κωνσταντινούπολης του ισλαμιστικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και η υπερεθνικιστική ομάδα Γκρίζοι Λύκοι στόχευσαν το πικνίκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ομάδα που ονομάζεται «İÜ ÜNİAK», που συνδέεται με το AKP, εξέδωσε μια δήλωση στο Twitter, αναφερόμενη στους φοιτητές που ήθελαν να οργανώσουν το πικνίκ ως «διεστραμμένη μειονότητα».

Μετά από απειλές, η Εταιρεία Ισότητας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ακύρωσε το πικνίκ για να κρατήσει τους φοιτητές ασφαλείς.

«Η εκδήλωσή μας ακυρώθηκε λόγω [της απειλής] του λιντσαρίσματος από τους όχλους της σαρία [ισλαμικού νόμου].

»Εάν βρίσκεστε γύρω από το [πάρκο] Μπαγιαζίτ, σας συνιστούμε να μην περπατάτε σε μεγάλες ομάδες και να φύγετε από την περιοχή με ασφάλεια», ανέφερε η Ομάδα Ισότητας σε ανάρτηση στο Twitter.

Οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί για την εκδήλωση αποχώρησαν υπό την οργή ισλαμιστών και ακροδεξιών.

Σχετικά άρθρα