Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Λαβρέντιεφ: Η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη την τελική απόφαση για νέα εισβολή στη Συρία

Αλ. Λαβρέντιεφ: Η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη την τελική απόφαση για νέα εισβολή στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για τη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη την τελική της απόφαση να ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

«Καλέσαμε την Τουρκία και την προτρέπουμε να απόσχει από τέτοιες στρατιωτικές ενέργειες στο συριακό έδαφος», είπε.

Στις 23 Μαΐου, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει σύντομα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων της για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» βάθους 30 χιλιομέτρων για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών απειλών από αυτές τις περιοχές.

Ο Λαβρέντιεφ εξήγησε ότι είπαν στην Τουρκία ότι αυτό θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση και ότι η Μόσχα εξακολουθεί να βλέπει ευκαιρίες να βρει άλλες λύσεις σε τρέχοντα προβλήματα.

«Η Μόσχα πιστεύει ότι η στρατιωτική επιχείρηση δεν θα επιλύσει την τουρκική εθνική ασφάλεια.

»Μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις πάρουν τον πλήρη έλεγχο των συνόρων των εδαφών», πρόσθεσε.

Στις 3 Ιουνίου, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε την ανησυχία της για τη νέα πιθανή στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, επισημαίνοντας την πιθανότητα ανάπτυξης συριακών δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα