Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Διεθνής Συνασπισμός συνέλαβε ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία

Ο Διεθνής Συνασπισμός συνέλαβε ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είπε ότι οι δυνάμεις του συνέλαβαν έναν ανώτερο ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) κατά τη διάρκεια επιχείρησης νωρίς το πρωί της Πέμπτης στη βόρεια Συρία.

«Οι δυνάμεις του Συνασπισμού διεξήγαγαν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για τη σύλληψη ενός ανώτερου ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία στις 16 Ιουνίου.

»Το άτομο που αιχμαλωτίστηκε είναι έμπειρος κατασκευαστής βομβών και επιχειρησιακός διευκολυντής που έγινε ένας από τους κορυφαίους ηγέτες του συριακού κλάδου του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε ο Συνασπισμός σε ανακοίνωση.

«Η αποστολή σχεδιάστηκε σχολαστικά για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος παράπλευρης ζημιάς ή ζημίας πολιτών. Η επέμβαση ήταν επιτυχής.

»Κανένας άμαχος δεν τραυματίστηκε ούτε υπήρξαν τραυματισμοί στις δυνάμεις του Συνασπισμού ή ζημιές σε αεροσκάφη ή περιουσιακά στοιχεία του Συνασπισμού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να συνεργαστεί με τους τοπικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Δυνάμεων Πεσμεργκά, του Ιρακινού Στρατού και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), για να «κυνηγήσουν τα απομεινάρια του Ισλαμικού Κράτους όπου κρύβονται για να εξασφαλίσουν τη διαρκή ήττα του Νταές».

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι η επιχείρηση είχε στόχο ένα σπίτι στο χωριό Χαμίρα στην ύπαιθρο της Τζαραμπλούς στα ανατολικά του Χαλεπίου.

Ανεπίσημες πηγές ανέφεραν ότι στόχος ήταν ένας 23χρονος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους γνωστός ως Φαουάζ αλ Κούρντι.

Σχετικά άρθρα