Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

32 νεκροί και 100 αγνοούμενοι ορειβάτες στο Νεπάλ

32 νεκροί και 100 αγνοούμενοι ορειβάτες στο Νεπάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Κυκλώνας, Νεπάλ, Χιονοστιβάδα,

Ο τραγικός απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας στο Νεπάλ είναι μέχρι στιγμής 32 νεκροί και πάνω από 100 αγνοούμενοι ορειβάτες.

Οι διασώστες του Νεπάλ διατρέχουν μονοπάτια στα Ιμαλάια, αναζητώντας περισσότερους από 100 ορειβάτες που δεν έχουν δώσει σημείο ζωής από τη χιονοθύελλα και τη χιονοστιβάδα που σκότωσε 32 ανθρώπους, ανάμεσά τους τουρίστες και οδηγούς.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν 24 νεκροί στο μονοπάτι Αναπούρνα, και ότι η ομάδα 5 ορειβατών που είχαν κατασκηνώσει σε βάση του βουνού δεν έχουν εντοπιστεί και θεωρούνται νεκροί.

Τρεις ντόπιοι βοσκοί Γιακ σκοτώθηκαν επίσης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν από τον Κυκλώνα Χουντχούντ (Hudhud).

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν ότι έχουν εντοπίσει και περισυλλέξει 43 ανθρώπους, αλλά περισσότεροι από 100 αγνοούνται. Διασώστες ψάχνουν 2 ορειβάτες από τη Σλοβακία και 3 οδηγούς από το Νεπάλ. “Έχουμε στείλει στην περιοχή ελικόπτερα για να τους βρούμε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε εντοπίσει κανένα σημείο ζωής. Υποθέτουμε ότι είναι νεκροί”, είπε ο υπεύθυνος Τύπου της αστυνομίας.

Σχετικά άρθρα