Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Δεν μπορούμε να παρασυρθούμε σε μια αναθεωρητική ρητορική»

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Δεν μπορούμε να παρασυρθούμε σε μια αναθεωρητική ρητορική»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Τουρκία,

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην κατοικία της πρέσβεως της Γαλλίας για να παρακαθίσει σε γεύμα με την ευκαιρία της λήξης της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ερωτηθείς πώς θα διαχειριστεί η Κυβέρνηση την επιθετική ρητορική της Τουρκίας, είπε «με πίστη στο διεθνές δίκαιο βεβαίως και μέσω διπλωματικών ενεργειών.

»Δεν μπορούμε να παρασυρθούμε ούτως ή άλλως σε μια αναθεωρητική ρητορική την οποία υιοθετεί ο Τούρκος Πρόεδρος χάρη των δικών του σκοπιμοτήτων.

Όλα όσα παρακολουθείτε αντιβαίνουν του διεθνούς δικαίου, αντιβαίνουν του Χάρτη των ΗΕ, επικαλούνται το διεθνές δίκαιο ωσάν να ήταν τα ΗΕ.

Παρά ταύτα αρνούνται όταν τους εισηγούμεθα ότι υπάρχουν οι τρόποι αντιμετώπισης του θέματος μέσα από συνδιαβούλευση, παραδείγματος χάρη, για την ΑΟΖ, μια απαράδεκτη συμπεριφορά, ερμηνεύουν το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι οι Ελληνοκύπριοι κάνουν θέμα «για δυο-τρία κρεβατάκια-ξαπλώστρες στην Αμμόχωστο», ο κος Αναστασιάδης είπε ότι «για τον ίδιο ο σφετερισμός περιουσιών είναι θέμα δυο-τριών κρεβατιών.

»Είχαν μόλις το 14% της ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας και κατέχουν το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν το θράσος να αναφέρονται σε δύο-τρία κρεβατάκια.

»Είναι το άκρον άωτον ακριβώς αυτού που λέμε αναθεωρητισμός.

»Μιας μεγαλοϊδέας, η οποία δεν εδράζεται παρά στις πολιτικές ανάγκες του Προέδρου της Τουρκίας».

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα