Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πρώην τζιχαντίστρια Σαμίμα Μπεγκούμ φοβάται να δικαστεί στη Συρία (AANES)

Η πρώην τζιχαντίστρια Σαμίμα Μπεγκούμ φοβάται να δικαστεί στη Συρία (AANES)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αμίρα Αμπάσε, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καντίζα Σουλτάνα, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σαμίμα Μπεγκούμ, Τζιχαντιστές,

Η πρώην νύφη της τζιχάντ, Σαμίμα Μπεγκούμ, φοβάται την προοπτική να δικαστεί στη Συρία και να καταδικαστεί σε θάνατο για την υποστήριξή της στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ωστόσο, παρά τους φόβους της, η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) κατάργησε τη θανατική ποινή, καθιστώντας τη ισόβια κάθειρξη τη μέγιστη ποινή για κάθε έγκλημα.

Το 2015, η Σαμίμα Μπεγκούμ διέφυγε από τη Βρετανία για να ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία με δύο σχολικές της φίλες, την Αμίρα Αμπάσε και την Καντίζα Σουλτάνα.

Η βρετανική κυβέρνηση της αφαίρεσε την υπηκοότητα τον Φεβρουάριο του 2021.

Η 22χρονη κοπέλα, η οποία αυτή τη στιγμή ακολουθεί δυτικό τρόπο ζωής, τώρα ζει στο Ροτζ Καμπ στην επαρχία Ντερίκ (al-Malikiyah), μια πόλη στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Η Μπεγκούμ ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να της ασκηθεί δίωξη βάσει του νόμου της AANES, καθώς δεν έχει εμπιστοσύνη στο δικαστικό της σύστημα.

«Όχι, όχι, δεν το θέλω, αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

»Δεν θέλω να δικαστώ στη Συρία», είπε η Μπεγκούμ στη κυριακάτικη Daily Mail.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι υποβλήθηκε σε πλύση εγκεφάλου και εντάχθηκε στην τρομοκρατική ομάδα, καθώς τότε ήταν ακόμα παιδί.

«Ήμουν άγγελος, μπορείτε να ρωτήσετε τη μαμά μου, ήμουν άγγελος», είπε.

«Όταν οι άνθρωποι είναι σε αυτήν την ηλικία, προσπαθούν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους με διαφορετικούς τρόπους και μερικοί άνθρωποι ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσω της θρησκείας και αυτό συνέβη σε εμάς – αλλά μετά μπήκαμε πολύ βαθιά», πρόσθεσε.

Ωστόσο, όταν συνελήφθη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μετά την απελευθέρωση της πόλης Μπαγκούζ, του τελευταίου θύλακα του ISIS, έδωσε μια περιβόητη συνέντευξη στην οποία δήλωσε ότι αισθανόταν άσχημα επειδή ήταν «αδύναμη» και εγκατέλειψε το τελευταίο έδαφος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στη συνέντευξη εκείνη είπε ακόμα ότι «ένα κομμένο κεφάλι σε έναν κάδο δεν με πείραξε καθόλου» επειδή ανήκε σε «έναν εχθρό του Ισλάμ».

Οι Αρχές της AANES «δεν υποστηρίζουν τη θανατική ποινή, αλλά αυτό δεν την έχει πείσει ότι θα γλιτώσει από μια τέτοια τιμωρία», είπε μια πηγή στη εφημερίδα The Sun.

Ωστόσο, εξακολουθεί να «αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης», πρόσθεσε η πηγή.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα