Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανικό Υπ. Άμυνας: Ο ρωσικός στρατός έχει σημειώσει μικρή πρόοδο στο Χάρκοβο

Βρετανικό Υπ. Άμυνας: Ο ρωσικός στρατός έχει σημειώσει μικρή πρόοδο στο Χάρκοβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Ρωσία, Χάρκοβο,

Για πρώτη φορά εδώ και αρκετές εβδομάδες ο ρωσικός στρατός έχει πιθανότατα σημειώσει μικρή πρόοδο στην περιοχή του Χαρκόβου, στην Ουκρανία, διαπιστώνει το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελευταία του ενημέρωση για τον πόλεμο.

Ωστόσο, η κύρια προσπάθειά των ρωσικών δυνάμεων παραμένει η επίθεση κατά του Σεβεροντονιέτσκ στην περιοχή του Ντονμπάς, αναφέρει.

Οι Ρώσοι αποχώρησαν τον προηγούμενο μήνα από το Χάρκοβο, με τους αναλυτές να έχουν προειδοποιήσει, ωστόσο, ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις επιδρομές στις ουκρανικές θέσεις προκειμένου να αποτρέψουν τις ουκρανικές δυνάμεις να εισέλθουν σε κρίσιμη απόσταση στα περίχωρα του Μπέλγκοροντ.

Το βρετανικό υπουργείο σχολίασε επίσης τον οικονομικό αντίκτυπο της εισβολής στην Ουκρανία στην εσωτερική οικονομία της Ρωσίας, αναφέροντας:

«Στις 10 Ιουνίου, ο πρώτος αντιπρόεδρος της στρατιωτικής βιομηχανικής επιτροπής της Ρωσίας προέβλεψε ότι οι κρατικές αμυντικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 600-700 δισεκατομμύρια ρούβλια, που θα μπορούσε να σημαίνει αύξηση 20% στον αμυντικό προϋπολογισμό της Ρωσίας».

Σύμφωνα με την βρετανική έκθεση, η χρηματοδότηση της ρωσικής κυβέρνησης επιτρέπει στην αμυντική βιομηχανική βάση της χώρας να κινητοποιηθεί αργά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που της τέθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο κλάδος θα μπορούσε να δυσκολευτεί να καλύψει πολλές από αυτές τις απαιτήσεις, εν μέρει λόγω των επιπτώσεων των κυρώσεων και της έλλειψης ειδίκευσης.

«Η παραγωγή οπτικών υψηλής ποιότητας και προηγμένων ηλεκτρονικών στη Ρωσία πιθανότατα παραμένει προβληματική και θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειές της να αντικαταστήσει τον εξοπλισμό που χάθηκε στην Ουκρανία», καταλήγει η βρετανική έκθεση.

Σχετικά άρθρα