Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θαμέρ αλ Σαμάρι: Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τον πόλεμο στην Ουκρανία για να καταλάβει κι άλλα εδάφη στη Συρία

Θαμέρ αλ Σαμάρι: Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τον πόλεμο στην Ουκρανία για να καταλάβει κι άλλα εδάφη στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόμμα «Μέλλον της Συρίας» (Κούρδοι), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τελ Ριφάτ, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο Θαμέρ αλ Σαμάρι, πρόεδρος του κουρδικού κόμματος «Μέλλον της Συρίας» στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία σκοπεύει να ελέγξει περισσότερα συριακά εδάφη με το πρόσχημα της προστασίας της εθνικής της ασφάλειας.

Την 1η Ιουνίου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις απειλές του για έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία και προσδιόρισε τους στόχους του στις δύο συριακές πόλεις Μανμπίτζ και Τελ Ριφάτ, στις οποίες ζουν και πολλοί εσωτερικά εκτοπισμένοι Κούρδοι από τα εδάφη της βόρειας Συρίας που παράνομα κατέχει η Τουρκία.

«Κάνουμε ένα νέο βήμα για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων μας», είπε ο Ερντογάν.

Η τουρκική «ζώνη ασφαλείας» είναι μια περιοχή 30-35 χλμ σε βάθος στο συριακό έδαφος που η Τουρκία άρχισε να δημιουργεί το 2019 για να εγκαταστήσει Σύρους πρόσφυγες σε μια περιοχή κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, καθώς και για να την κρατήσει ελεύθερη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τις οποίες θεωρεί τρομοκράτες.

«Η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ενασχόληση του κόσμου και των μεγάλων δυνάμεων με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας για να επιτύχει τα επεκτατικά της συμφέροντα», δήλωσε ο Αλ Σαμάρι στο North Press.

Ο τουρκικός στόχος να δημιουργήσει μια κατάσταση χάους σε περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας είναι να πείσει τα κράτη-εγγυήτριες στη Συρία [Ρωσία και ΗΠΑ] για τη σημασία του ελέγχου περισσότερων συριακών εδαφών υπό την ονομασία της «ζώνης ασφαλείας», σύμφωνα με τον Αλ Σαμάρι.

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει σταθερή στάση απέναντι στις τουρκικές απειλές και να περιορίσει την Τουρκία.

Επιπλέον, τους ζήτησε να σταματήσουν τις παραβιάσεις που διαπράττει η Τουρκία και οι υποστηριζόμενες φιλοτουρκικές ισλαμιστικές φατρίες της αντιπολίτευσης εναντίον των κατοίκων του βορρά της Συρίας.

Το κόμμα «Μέλλον της Συρίας» ιδρύθηκε στις 27 Μαρτίου 2018.

Ο Ιμπραήμ αλ Καφτάν εξελέγη πρόεδρος του κόμματος και η Χαβρίν Χαλάφ εξελέγη γενικός γραμματέας.

Το 2019, η Χαβρίν Χαλάφ δολοφονήθηκε στον αυτοκινητόδρομο Μ4 μεταξύ Ράκα και Χασάκα από την Αχράρ αλ Σαρκίγια, μια ένοπλη φατρία που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα