Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ κατέστρεψε ιρανικά όπλα στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

Το Ισραήλ κατέστρεψε ιρανικά όπλα στο αεροδρόμιο της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Δαμασκός, Ιράν, Ισραήλ, Λίβανος, Συρία, Χεζμπολάχ,

Η πρόσφατη ισραηλινή επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού στις 10 Ιουνίου είχε σκοπό να εμποδίσει τη μεταφορά όπλων στον Λίβανο από το Ιράν μέσω της Συρίας με ιρανικές αεροπορικές εταιρείες εμπορευμάτων.

Ο αραβόγλωσσος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Avichay Adraee, ισχυρίστηκε ότι ο Sayyed Reza Hashim Safi a-Din, γαμπρός του δολοφονηθέντος διοικητή της Δύναμης Quds του Ιράν, Qassem Soleimani, βρισκόταν πίσω από τέτοιες επιχειρήσεις σε μη στρατιωτικές πτήσεις με προορισμό τη Δαμασκό.

Ο Adraee κατηγόρησε το Ιράν ότι «θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους».

Τα ιρανικά αεροπλάνα, που μεταφέρουν όπλα, προσγειώνονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού και στην αεροπορική βάση T-4, τα όπλα στη συνέχεια πιστεύεται ότι αποθηκεύονται σε αποθήκες στην περιοχή πριν μεταφερθούν με φορτηγά στον Λίβανο, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Το κανάλι 12 του Ισραήλ ανέφερε την Κυριακή ότι η στόχευση του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού απέτρεψε περίπου το 70% των ιρανικών αποστολών όπλων.

Η επίθεση της Παρασκευής είχε προκαλέσει σημαντικές ζημιές στους διαδρόμους προσγείωσης στο αεροδρόμιο, οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο σταμάτησαν «μέχρι νεωτέρας».

Την Κυριακή, ο Πρωθυπουργός της Συρίας Hussein Arnous και ο υπουργός Μεταφορών Zuhair Khuzaim επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο με στόχο την επιτάχυνση των εργασιών επισκευής.

Σχετικά άρθρα