Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε η διδασκαλία της αρμενικής γλώσσας και ιστορίας στη Β/Α Συρία

Ξεκίνησε η διδασκαλία της αρμενικής γλώσσας και ιστορίας στη Β/Α Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρμενία, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Χασάκα,

Την Κυριακή, το Αρμενικό Κοινωνικό Συμβούλιο πραγματοποίησε το πρώτο του εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη διδασκαλία της αρμενικής γλώσσας στο «School of Speakers» στην πόλη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Το Αρμενικό Κοινωνικό Συμβούλιο ιδρύθηκε στην πόλη Χασάκα στις 24 Απριλίου 2020 για να εισαγάγει την αρμενική γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία σε άλλους.

Ο δάσκαλος της αρμενικής γλώσσας, Λουσιέν Αρντεμιάν, δήλωσε στο North Press ότι στόχος του εκπαιδευτικού μαθήματος είναι να προετοιμάσει δασκάλους επειδή η αρμενική γλώσσα θα προστεθεί στα προγράμματα σπουδών της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) το επόμενο έτος.

Η AANES ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 2014 στις κουρδικές περιοχές Αφρίν, Κομπάνι και Τζαζίρα στη βόρεια Συρία μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Αργότερα, επεκτάθηκε στη Μανμπίτζ, την Τάμπκα, τη Ράκα, τη Χασάκα και την Ντέιρ αλ Ζουρ, αφού οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) νίκησαν στρατιωτικά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Τις τελευταίες 10 ημέρες, το συμβούλιο ξεκίνησε μια πειραματική περίοδο για να μάθει για την ικανότητα των μαθητών να λαμβάνουν τη γλώσσα και να συμπληρώσουν τον αριθμό των μελών του μαθήματος.

Η πειραματική περίοδος συνοδεύτηκε από ένα μάθημα για την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρμενίας, σύμφωνα με τον Αρντεμιάν.

«Η συριακή κυβέρνηση απαγόρευσε τη διδασκαλία άλλων γλωσσών στα προγράμματα σπουδών της από το 2011, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δάσκαλοι μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λήψη της γλώσσας στην αρχή», πρόσθεσε ο δάσκαλος.

«Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στο μάθημα, ακόμη και οι εργαζόμενοι, καθώς οι συνεδρίες θα γίνονται απογεύματα», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα