Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζελκένσκι προσέβαλε τον Μακρόν: Να μην θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, να συμπεριφέρεσαι σαν ηγέτης

Ο Ζελκένσκι προσέβαλε τον Μακρόν: Να μην θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, να συμπεριφέρεσαι σαν ηγέτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ουκρανία, Ρωσία,

Προσβλητικός απέναντι στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ουκρανία Βολοντίμιρ Ζελένσκι αμφισβητόντας τις ηγετικές του ικανότητας, με αφορμή τη δήλωση Μακρόν πως «δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε τη Ρωσία».

Ο Ζελένσκι μιλώντας στους Financial Times τόνισε χαρακτηριστικά πως «μερικοί άνθρωποι θέλουν να είναι ηγέτες.

»Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης».

Και συνέχισε λέγοντας «πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς να ακούμε τη θέση της χώρας και χωρίς να ακούσουμε τη θέση του ηγέτη αυτής της χώρας;».

Μάλιστα όπως τόνισε αυτό είναι κάτι που τον εκπλήσσει πάρα πολύ.

Η δήλωση Μακρόν που προκάλεσε την οργή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ειπώθηκε σε συνέντευξη του Γάλλου προέδρου που δημοσιεύτηκε το Σάββατο:

«Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε την ημέρα που θα σταματήσουν οι μάχες να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια έξοδο από την κρίση με διπλωματικά μέσα. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο ρόλος της Γαλλίας να είναι μεσολαβητική δύναμη».

Ο Ζελένσκι απάντησε πως «δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε κανέναν αλλά θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο», ενώ εμφανίστηκε έτοιμος για διαπραγματεύσεις με την Ρωσία και πως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οποιοσδήποτε πόλεμος πρέπει να τελειώνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

»Έτσι ακριβώς συνέβη στην ιστορία.

»Είμαι ακόμα προσηλωμένος και αποφασισμένος, είτε το θέλω είτε όχι, είμαι έτοιμος για άμεσες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Πούτιν, εάν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρά τον τερματισμό αυτού του πολέμου.

»Ο Πούτιν δεν μπορεί να δει τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό του πολέμου».

Ακόμη ανέφερε ότι «οποιοσδήποτε πόλεμος πρέπει να τερματίζεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» όμως η «νίκη πρέπει να επιτυγχάνεται στο πεδίο της μάχης».

«Ανεξαρτησία, κατά τη γνώμη μου, και κατά τη γνώμη του μεγαλύτερου μέρους του λαού μας, σημαίνει ανάκτηση όλων των εδαφών μας, αποκατάσταση όλης της εδαφικής μας ακεραιότητας και την απαράβατη κυριαρχία της Ουκρανίας» ξεκαθάρισε ο Ζελένσκι τονίζοντας πως η Ουκρανία έχει πολλούς νεκρούς για να παραχωρήσει τα εδάφη της στη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα