Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη σε βάση στη Συρία – Ύποπτος συνάδελφός τους

Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη σε βάση στη Συρία – Ύποπτος συνάδελφός τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Συρία,

Μια εσωτερική επίθεση σε αμερικανική στρατιωτική βάση στη Συρία, που τραυμάτισε τέσσερις στρατιώτες, μπορεί να πραγματοποιήθηκε από συνάδελφό τους, δήλωσαν αξιωματούχοι του στρατού, σύμφωνα με τη New York Post.

Ο φερόμενος ύποπτος επιστρέφει, καθώς η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Στρατού και το Γραφείο Ειδικών Ερευνών της Πολεμικής Αεροπορίας ερευνούν την επίθεση της 7ης Απριλίου στη βάση που ονομάζεται «Green Village», δήλωσε εκπρόσωπος του Στρατού.

Τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν σε χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών και ντουζιέρες.

Δύο αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν «ασήμαντα» και είχαν μεγαλύτερη δύναμη έκρηξης από μια χειροβομβίδα.

Οι τέσσερις στρατιώτες εξετάστηκαν για πιθανές εγκεφαλικές κακώσεις και άλλα ελαφρά τραύματα.

«Σε αυτό το σημείο, αυτοί είναι απλώς ισχυρισμοί, όλοι οι ύποπτοι τεκμαίρεται ότι είναι αθώοι μέχρι/εκτός εάν καταδικαστούν σε δικαστήριο», ανέφερε ο στρατός σε δήλωση, σύμφωνα με το CNN.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία μπορεί ή όχι, να τεκμηριώσει επαρκή στοιχεία για τον εντοπισμό ενός δράστη και να έχει αρκετά στοιχεία για να εξασφαλίσει την καταδίκη σε δικαστήριο. Δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν».

Αρχικά, ο αμερικανικός στρατός είπε ότι οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από πυρά πυροβολικού ή άλλη μορφή έμμεσου πυρός, αλλά αργότερα είπε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με «σκόπιμη τοποθέτηση εκρηκτικών γομώσεων» στη βάση.

Η επίθεση έγινε κατά τη νύχτα και τα πλάνα ασφαλείας δείχνουν δύο περιπτώσεις μιας φιγούρας να κινείται γρήγορα, ανέφερε το CNN.

Οι αξιωματούχοι εξετάζουν επίσης εάν στρατιώτες φρουρούσαν οποιαδήποτε από τις τοποθεσίες όπου εξερράγησαν οι βόμβες, ανέφερε το CNN.

Οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να πουν ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο της επίθεσης.

Εκατοντάδες στρατιώτες σταθμεύουν στην ανατολική Συρία για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα