Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ στρέφονται στον Μαδούρο – Συμφωνία για να στείλει πετρέλαιο στην Ευρώπη η Βενεζουέλα!

Οι ΗΠΑ στρέφονται στον Μαδούρο – Συμφωνία για να στείλει πετρέλαιο στην Ευρώπη η Βενεζουέλα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ενέργεια, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκολας Μαδούρο, Πετρέλαιο,

Οι ΗΠΑ πρόκειται να επιτρέψουν τη μεταφορά πετρελαίου από την Βενεζουέλα προς την Ευρώπη στο πλαίσιο της αναζήτησης εναλλακτικών προμηθευτών πέρα από την Ρωσία, με στόχο να αντισταθμιστούν οι απώλειες που θα έχει η Ευρώπη λόγω του εμπάργκο στο ρωσικό αργό, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πέντε άτομα με βαθιά γνώση της κατάστασης.

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα μπορούσαν να δώσουν το «πράσινο φως» στην ιταλική Eni και την ισπανική Repsol να στείλουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη ήδη από τον Ιούλιο για να αναπληρώσουν το ρωσικό αργό.

Με τον τρόπο αυτό θα ξεκινήσουν εκ νέου οι ανταλλαγές «πετρελαίου με χρέος» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βενεζουέλα, οι οποίες σταμάτησαν πριν από δύο χρόνια όταν η Ουάσιγκτον προχώρησε σε κυρώσεις κατά της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Έτσι, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα λάβουν πετρέλαιο σε αντάλλαγμα για δισ. δολάρια σε συσσωρευμένα χρέη από τη Βενεζουέλα.

Ο όγκος του πετρελαίου που αναμένεται να μεταφέρουν η Eni και η Repsol δεν είναι μεγάλος, σημείωσε μία από τις πηγές του Reuters: οπότε η επίδραση στις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα είναι μέτρια.

Ωστόσο, το πράσινο φως της Ουάσιγκτον για την επανέναρξη των ροών πετρελαίου της Βενεζουέλας προς την Ευρώπη θα μπορούσε να δώσει μια συμβολική ώθηση στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Σχετικά άρθρα